Szia Xantia99.
Ami egyszerű? Az ahogy Xplod turbinájnak gyári megoldása van! A legnehezebb talán csak a vékony rézcső(vek) elkészítése.
Számtalan előnye van, de csak akkor, ha gázzal gyújtod!(amit belinkelt pdf.-et az is gázzal gyujt!!)
Ami előnyökkel rendelkezik, pl. nem kell túl nagy nyomás, csak a tűztérnyomásnál valamivel nagyobb, nincs a szó szoros értelmében fúvókája sem, mert azok a rézcsövecskék önmagukban azok, és mert belelógnak a vastagabb csőbe,kb. egyharmadáig annak forró oldalára spriccelik az üa.-t, ami nagyrészt elpárolog, és mivek a vastag csöveken levegő is jön be, az tovább segíti a porlasztást.
Végeredmény; szinte gőz halmazállapotban kerül a tűztérbe, ahol az örvénylésnek már csak annyi szerep jut, hogy egyenletesen keverje a levegővel, és a láng is kitöltse az égőtér térfogatát. Ennél nincs egyszerűbb és belátható, hogy nem is túl bonyolult elkészíteni.
Nem nevezném sem kizárólag párologtatásnak, sem levegőporlasztásnak, mindkettő szerepet játszik, épp ettől tökéletes amatőr szinten.
Ami a linken van (nyitott tűzterű) azért ott látszik, hogy a turbina/égőttér egyszerű, de a kiegészítő berendezések elég nagy helyet foglalnak.(nemcsak túl sokat, túl nehéz is).
Az elrendezés asszem már nem kérdéses, álló tűztér közvetlen csatlakoztatott turbóval, mint ahogy valamikor írtam, v. javasoltam.
Sztem ez a legegyszerűbb, és a legjobb teljesítményt is valszeg ez adja.
Üdv:t.
Nem tudom, mikor tudom ezt felrakni, mert ma 19.-e este van, de ahányszor elküldtem 500 ERROR:-((