windom earle-ke Creative Commons License 2009.03.19 0 0 9036

Sokat gondolkoztam ezen a táska "lerakás" verzióján.

Ha mondjuk....én és csapatom lenne az emberrabló...mi érdekem lenne az hogy letegyem a táskát egy híd közepére, olyan látszatot kelteni, hogy az "ügyfelem" öngyilkos lett. Ha ilyet tennék (és maradjunk a magyar törvény szerinti emberrablás tényállásánál) tehát célom az hogy az édesapát valamire kényszerítsem, legyen az anyagi előny, vagy más jellegű. Nekem szükségem lenne a lány mobiljára, arról hívnám  a papát hogy leadjam az utasításaim (főképp az elején)...és nem beszélve lehet a táskában lettek volna hasznos információk a lány és a családra vonatkozóan....amit fel tudok használni.

Ha a papát a lány mobiljáról hívom...lehet cellázgatni, de csak utólag és körülbelül, egy amőba jellegű lefedettségi területre korlátozva. és illetve szabad a mozgásterem is..legalábbis egy darabig. Hisz a telefonfülke az nem jó, legyen az bedobós, vagy kártyás...hisz azt meg kell közelítenem és el is kell hagynom...aztán a hívás ideje fix...kitudja ki figyel fel rám, milyen kamera vesz fel. Más nevén levő feltöltős kártya...hm az se rossz, de mi van ha a nepper óvatos...és megjegyzi kinek adta el....(bár erre az esély kicsi) 

...és nem beszélve gyakorlatilag nyomot hagyok magam után, mert van egy pontja a rendőrségnek - ha az apa a rendőrséghez fordul - hogy hol járttam (akár én, akár a csapat más tagja) biztosan. Mert amúgy mi lenne a támpont ?---a portsaide...ahonnan bármilyen irányba távozhatott volna....és kb.akármikor. 

Spontán bűncselekmény a hídon: Egy erőszakodkodó ? hm..aki figyelmetlenül hagyta ott a táskát ? egy ilyen esetben szvsz a kislány elég komoly ellenállást fejtett volna ki...aminek azért ott a táska  megtalálásának helyén (ha ott volt valóban) lettek volna nyomok...akár leszakadt gomb...ruhafoszlány bármi...és persze a lánytestén is.

De mondjuk az elkövető ott "takarított" rizikós dolog, hiszen bárki jöhetett volna, sőt azért a taxisok - üresben -utas nélkül - azért a hídon is lassabban mennek figyelnek utasra vadásznak, már rutinból is. Szóval ők is felfigyelhettek volna.

Szóval takarított és otthagyta volna a táskát ? ...ott ahol ő is járt...ahol esetleg elkövette a bűncselekményt ? Szvsz egy ilyen esetben az elkövetőnek miután kitisztul a feje, az első hogy minden nyomot eltüntessen.

Esetleg valaki felvitte a táskát...hogy egy máshol elkövetett bűncselekmény nyomait eltüntesse, illetve félrvezesse a nyomingereket. No ez amit nem értek...éppen akkor hagy nyomot...sőt quasi felhívja a figyelmet arra, hogy hoppá ez a kislány eltünt...vagy ezért vagy azért...mert azért az elég apró agyra vall, hogy 100-ra veszi azt, hogy már az elején öngyiloknak, vagy balesetnek könyvelik el..

Szóval a fentiek kitalált dolgok a valósággal történő esetleges megegyezése véletlen műve...

A kérdéses kamera felvételivel már nem tudok mit foglalkozni...mert nálam hozzáértőbben, nagyon kiveséztétek...de én sem értem a törlést és vágást benne, nem értem. ahogy a fantom kamera felvételeinek "elzárását" sem, bár lehet, sőt biztos, hogy a franciák megkaptak mindent, vagy legalábbis megtekinthették.