Juraviel.Ihuan.Bedvin Creative Commons License 2009.03.19 0 0 3153
Köszönet a korrigálásért, magam nem vagyok valami jó angolból, ez a kis baki is azért tűnt fel csak, mert a kedvenc idézetem -a pénztárcámban is benne van (három másik idézettel együtt :D*)-, és kíváncsi voltam, hogy hangzik angolul.

Bár, nekem a Hoppán Eszter-féle változat jobban tetszik, ám ne haragudj meg ezért rám. ;)

Esetleg tudja valaki, hogy a Heisenberg Szeme miről szól?:)

* Ezek pedig:

"Az egymás elleni erőszak elleplezésére a legkülönfélébb kifejezéseket használjuk. Hogy az embert életének egy órájától, vagy életének egészétől fosztjuk meg, fokozati különbség csupán. Erőszakot követtél el valaki ellen, felélted az energiáját. Az eufemizmus talán elleplezheti a gyilkos szándékot, az egymás ellen alkalmazott erőszaknak azonban egyetlen summázata képzelhető mindössze: "Az energiádból táplálkozom."

"Az erőszakot egyaránt erőszaknak tekinti áldozat, tettes és mindenki más, aki bármilyen távolságból kapcsolatba kerül vele. Az erőszakra nincs mentség, nincs enyhítő körülmény. Az erőszak sosem egyensúlyozza ki és igazolja a múltat. Az erőszak csupán további erőszakos cselekményekre fegyverzi föl a jövőt. Az erőszak erőszakot szül – barbár tormája ez a vérfertőzésnek. Aki erőszakhoz folyamodik, további erőszaknak lesz csak a nemzője a jövőben."

"Mindenki olyan indíttatásokból cselekszik, melyeket nem kérdőjelez meg, mert így tanították – egy sor mélyen gyökerező előítéletből. Ezért aki bíráskodni kíván, annak fel kell tenni a kérdést: "Hogyan sértettek meg?" És a bírának ekkor a lelkét is meg kell kérdeznie, nemcsak az eszét."
Előzmény: HAL9000 (3152)