Isotope Creative Commons License 2009.03.19 0 0 9024
Abban végül is egyetértek Alffal, hogy valamilyen nyomozási stratégia-taktika is lehet a R. téri anyag mögött, csak én nem találok rá ilyen szempontból sem értelmes magyarázatot.
Ezt erősíti az is, hogy, mint korábban kifejtettem, tulajdonképpen nem volt szükség ennek közzétételére, mert egy 10 éves gyerek is megtalálta volna azt a kocsit.
Mindenesetre érdekes. Mi ezen a fórumon nemhogy információ morzsákkal kombinálunk, hanem úgy néz ki, hogy tk. dezinformációkkal. Jó vicc.

Ha a franciák megkapták az orig anyagot, akkor ők is egyetértenek a hamisítással, tehát Alfnak igaza lehet. Vagy nem érdekli őket a magyar államtitkár, ahogy egy csinos fiúprostival beszáll egy taxiba.

A kamera látószögének "kiszélesedése" után megmértem azt a járdaszakaszt, amit befog a "taxis-állásban": ~80m. A következő, hidat mutató állásban ~60m. Sajnos az agyam eléggé alkalmatlan a fejben történő modellezésre, de azt hiszem, egészen minimális az esély a hídra történő észrevétlen feljutásra. Ha a kamera felülről nézve CW forog, akkor lehetetlen, ha CCW forog, akkor talán lehetséges. Feltételezzük, hogy gyorsan, 110m/mp-cel gyalogolt, akkor az adott szakasz 44mp-alatt teljesítette. A kamera 12mp mutat egy irányt, 1 perc alatt fordul körbe. Csak úgy tudta megcsinálni, hogy pont akkor lépett be a látótérbe, amikor a kamera továbbfordul, így még a hídon sem fogja "utolérni". Volt rá 4mp-e. Erre az esély 4/60, azaz 6,7%. Nem sok, de lehet.
Még egy észrevétel: a hidas kameraálláshoz, ha hozzáadom a kitakart részt, lehetséges, hogy az oroszlán posztamensétől jobbra látszik az inkriminált korlátszakasz?
Hiába görcsöl be az agyunk a témán, ha egyszerűen az R. téri eseményekkel kapcsolatban nyomozati indokkal totál meg vagyunk vezetve.

A sérülések hiányával kapcs.: a barátnőm, ha egy picit megüti magát vagy kicsit megszorítják a karját, rögtön látványos hematómákat produkál. Nekem ehhez egy lendületből kőberúgás kell, szorításnyom egyszer maradt a karomon, egy 140 kilós kőfaragó barátom rángatott meg viccből. Az, hogy O.-n nem volt sérülés, azt is jelentheti, hogy olyan típus volt mint én. Simán kényszeríthették minden külsérelmi nyom nélkül. Ezzel csak a "nincs sérülés ergo nincs bűncselekmény" érvre reagáltam.

Előzmény: Scavolas (9020)