Scavolas Creative Commons License 2009.03.19 0 0 9011
Na én is méricskéltem kicsit a R. téri felvétel képkockáin. Én letöltöttem innen korábbról valaki (elnézést, nem emlékszem) által letölthetővé tett képkocka-sorozatot.

A hidat mutató részlet kockáiból a fekete keretnek megfelelően, hiányzik egy 125x100 nagyságú rész körbe-körbe, ennek lehetséges magyarázata, hogy az alul lévő hibás vagy manipulálással elcseszett időjelet le akarták vágni, ami kb. 50 sornak megfelelő magas sáv, és a legegyszerűbb képszűkítés akkor csinálható, ha az eredeti videóméret képarányának megfelelő (5:4) méretezésű darabot hagynak meg. Ez a második, felhajtósávokat mutató részletnél is maradt mint kívánalom, és az első kockán (324. kocka) még így is van, abból is egy ilyen nagyságú darab lett levágva körben. A következő kocka (325) már szűkebb látószögűnek tűnik, mert az történt vele, hogy további kb. 60x48 széles darabot levágtak körös-körül, és visszanagyították a 324. kocka hasznos képméretére, majd a már ismertetett módon jött köré az ugyanolyan széles fekete keret körben. Onnan látszik nagyon is egyértelműen, hogy tovább kurtították, majd visszanagyították a kiindulási méretre a képet, hogy a sávelválasztó folytonos vonaltól jobbra a 324. kocka még 2 és fél szaggatott vonalat mutat, a 325. pedig már csak másfelet. Ugyanígy, a kép oldalán is jól láthatóan vékonyabb részlet látható a baloldali oszlopból (vagy micsodából) és a jobboldali füves padkából is. Az alul látható lila maszat ugyancsakk relatíve keskenyebb lett ennek következtében. Természetesen a bal felső sarokra eső korlát és járdarészlet is jelentősen levágódott ennek megfelelően.
A taxiból szinte semmi nem látható ezt követően, majd lassan egyre előrébb kerül, hol fel-, hol lekapcsolt fényszóróval, a mozgása jól követhető, ha az ember a rendszámának a fehér sávját veszi (annak is mondjuk az alsó szélét) és befelé meghosszabbítja egy vonallal és azt nézi, hol metszi ez a vonal a sávelválasztó szaggatott vonalakat.

Ezt nem lehet mással megmagyarázni, mint hogy annak ellenére, hogy ezt a taxit akarták mutogatni nekünk, a taxi közvetlen környékét a járda felé eső részt a lehető leginkább titokban akarták hagyni. Nem hinném, hogy sirályok b@sztak ott a lámpafénynél, de hogy mit rejtegettek előlünk, azt nagyon is meg kellene kérdeznie már valakinek, mert egyszerűen ez a videórészlet maga a röhej.