Isotope Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8999
Az. Photoshop.
Értem, mire gondolsz (két layerre a két képet, egyik félátlátszó, összepasszintani, és a nagyítás mértékét megnézni).
Csak az a baj, hogy mire mi meglátjuk az első taxis képet, az már szűkített, csak még tovább szűkül.
Én fogtam a hidas képet, nagyobb canvasra raktam, kerestem két párhuzamost, (a lépcsőfeljáró utáni korlát) vonalat fektettem rájuk, találkoztak vhol. Elvileg a horizonton, de mivel a híd emelkedik, és már a kőkorlát is, valamivel alatta kell behúzni a láthatárt. Az is segít, hogy a kép tetején már épp felsejlik a túlparti világítás. Azt kaptam, hogy a horizont a kép felett(azon kívül), a kép magasságának 4-5%-ának megfelelő távolságban van.
A taxisképen összefuttattam a csíkokat és a padkát-> horizont, és a fenti arány szerint berajzoltam a valószínűsíthető eredeti kivágást. Nem akarom ide feltenni a munkaképeket, nem sokakat érdekelne...
Nekem az a gyanúm, hogy inkább alul voltak időjelek, lehet, hogy azoknak a lila, oszcilláló valamiknek köze van hozzájuk.
Nem tudom fontos-e, de az a kamera nem kábelel van bekötve a központba, hanem rádiófrekvencián. Ui. antenna és átjátszó doboz van mellette.
Előzmény: Scavolas (8998)