Scavolas Creative Commons License 2009.03.18 0 0 8998
Nem tudom, mit használtál (Photoshop?) ehhez a kísérlethez. Én úgy tettem volna, hogy az úttesten lévő csíkokat használtam volna az egymásra fedéshez, azoknak is azokat a pontját, ahol Y alakban szétválnak. Feltételezve, hogy a két eltérő nagyságú képkocka látószöge nem változott, a csíkok ugyanoda kellett essenek, a nagyítási effektust pedig ki lehet mérni ugyanannak az objektumnak, távolságnak a megmérésével és összevetésével. Utána a nagyított képkockát vissza lehet kicsinyíteni és egymásra rétegezni a másik képkockával. Ez azt el kell árulja, mely részek kerültek pluszban lenyesésre. A maradék probléma, hogy még mi látszhatott volna, ha nincs az eredeti nyesés, nem tudom, nem vagyok benne biztos, hogy horizont is látszana. De ha jobb felső sarokban volt az időjel, akkor elég plauzibilis, amit kaptál.
Az időjelgeneráló egy ilyen köztéri kamera rögzített képére szerintem "ráégeti" a jelét úgy, hogy utólag már nem lehet levenni mint egy réteget, magyarán, a rögzített videón már egybe van a két külön forrásból származó kép. Ez csak akkor volna nem így, ha a kamera által rögzített képfolyamot külön rögzítenék valahol és az időjel külön, utólag kerülne rá, és azt is rögzítené egy másik videófelvevő, vagy tovább sugároznák (adás-jelleggel). Szerintem ilyen itt szóba sem jön. Vagyis, ha valamilyen rejtélyes és érthetetlen okból le akarták szedni az időjelet, azt csak képkocka nyírbálással lehetséges.
Előzmény: Isotope (8994)