Sziasztok!
Köszönöm az eddigi infókat!
Az oltványok szabad gyökeresek lesznek, konténerest' akkor veszek ha most nem sikerül a teljes területet előkészítenem a tavaszi ültetés időszakára (ezek nyáron is ültethetők tudtommal). Ha van kipróbált' oltványtermelő/kereskedő elérhetőségetek Abasár, Gyöngyös ill. környékéről (tudtommal ez a jónevű' terület esik hozzám legközelebb) azt szívesen várom...
Megtörtént a próbaárok ásás (nem gyengén vagyok kipurcanva'): 8m*50cm*80cm pihenőkkel együtt 4 óra alatt teljesíthető azaz ha az időjárás is engedi akkor sikerülhet 7*8*3 tőkehelyet előkészítenem (se kézi földmunkás se Bobcates céget nem sikerült találnom (Verőce ill. Vác), de már nem is bánom). Rengeteg gilisztát, egy qkacot és két fekete bogarat találtam ásás során. Könnyebbnek tűnik derékilag egy teljes árkot kiásni (főleg, hogy majd egymásba forgatom őket), mint ültetőgödrözni.
Megrendeltem 5 zsák Bactosolt és gondoltam még pluszban veszek Mabako istállótrágyát is ( ez érhető el a környék üzleteiben, http://www.mabako.hu/cegtortenet.html ). A fő kérdés, hogy technikailag hogyan keverjem a földbe?
Elképzelés:
Van egy üres árkom, elkezdem ásni a másik árkot rétegenként haladva lefele és a tartalmát fokozatosan átdobom bele, majd rétegenként rászórok a trágyákból és belegereblyézem....
Pár hülye kérdés:
- Vegyítve használhatom a két trágyát, vagy inkább rétegezve, vagy a Bactosolt fentebbi rétegekbe a másikat lentebb?
- Beleállhatok a feltöltés alatt álló gödörbe, vagy csak kívülről dolgozzam meg - vagy ha feltöltődött akkor tapossam meg (azaz tömörítsem a tetejét)?
- Locsolással kell-e iszapolnom vagy azt majd csak ültetéskor?
- Gyökérmaradványokat hagyhatok benne komposztnak' vagy szigorúan távolítsam el?
Üdv, etil....
ui: Kiiszom a borhűtő tartalmát és abban fogom tárolni az oltványokat felhasználásig:)