Törölt nick Creative Commons License 2009.03.17 0 0 5449
Elmentem ezzel a melegedéssel egy opel autószerelő mesterhez (ha ennek a szónak, hogy mester, vagyis más embereket tanító VIZSGÁZOTT szerelő, van még értelme) Kispestre a Hunyadi utcába. Ma már nem foglalkozik vele, szakosodott a váltókra, és difikre, de adott nekem egy jó támpontot:

Azt gondolja, hogy ha minden elindul, és csak lapjáraton, illetve nagy forgalomban csinálja ezt a melegedést, akkor a vízhűtő van eltömöszölődve, valami sár rakódik le benne,és hogy ez sajnos típushiba minden Opelnél, és azért fordul elő, mert lassú a keringetési sebesség. Azt mondta, hogy meg lehetne próbálkozni egy folyamatos átáramoltatással, de 99 százalékban csak a hűtő cseréje oldja meg a problémát, mivel a lerakódás nem fog kijönni a kis résekből, stb. A kollégájának is ez volt a baja az Astrájával (1.7 TD), és mikor ki lett cserélve, elvágták a melegedést. Most jó lenne nekem egy másik hűtő, ami talán jó, ki kéne prószálni, hogy azzal is csinálja e, mert ha nem, akkor veszek bele egy új ident hűtőt, és akkor majd jól megjavul.... :)