*ridonli* Creative Commons License 2009.03.16 0 0 8918
Komolyan gondolod, hogy egy hónappal O. eltűnése után bárki visszaemlékszik arra, hogy látta-e? Vagy akár csak 2-3 nappal később?

Hiszen mit láthattak a szemtanúk? Egy kabátos nőt az éjszakában. Ez, még ha az adott pillanatban esetleg megnézik, akkor sem olyan maradandó vizuális élmény (főleg éjjel), amit - ráadásul dátummal, percre pontos! idővel - bárki is visszamond akár csak pár nappal később.

A taxisok utasokra vadásznak, igen, de pont azért, mert ez a céljuk, nem jegyzik meg részletesen azt a sok-sok embert, aki nem akart velük utazni (talán még azt sem nagyon, aki utazott velük, főleg nem hónapokra). És pláne nem foglalkoznak azzal, hogy merre megy, miután nem ült be az autójukba. Lesik a következő potenciális kuncsaftot, slussz.

Te, ha utánafordulnál éjjel 3-kor az utcán egy nagykabátos csajnak, akkor ezt követően azzal foglalkoznál hosszasan, hogy vajon hova megy, buszra száll-e avagy a hídra megy, vagy mellé? És erről precízen (dátum, pontos idő) számot tudnál adni, ha egy hónap múlva megkérdezik? Biztosan nem kevernéd össze azzal a 10 másik csajjal, akit ugyanazon az éjszakán láttál? Vagy mondjuk azokkal a csajokkal, akiket dec. 5-én, 8-án, 10-én, 20-án, 30-án stb. láttál a sötétben (ha rájuk egyáltalán emlékeznél)?

Ha rendszeresen jársz éjjel az utcán, akkor egy hónap alatt akár 100 hasonló csajt is látsz. Tudsz mindegyikőjükről precíz leírást és szándék-vélelmezést adni? Aligha... Valószínűbb, hogy ha csak valamelyik nem csinált valami nagyon emlékezeteset, pl. pont hasraesett az orrod előtt, akkor az összeset egyhamar szépen elfelejted.

Igen, így utólag könnyű mondani, hogy akik dec. 3-án éjjel látták Ophélie-t menni az utcán, azoknak alaposabban meg kellett volna figyelniük őt, a további útvonalát, de ez szerintem teljesen képtelen elvárás bárki felé is. Semennyire nem életszerű, hogy az ember megjegyezze mindegyik szemben jövő és mellette elhaladó embertársát (főleg éjjel 3-kor), azzal együtt, hogy még a lehetséges szándékain is hosszasan eltöprengjen.

Előzmény: fred30 (8910)