elisavarga Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2902

Ok, szerintem is megint hulyeségeket irok, de megprobàlom vàllalni. Olvasom  én kitartoan amiket felraktok, de még mindig nem  értem.

Hetesi Zsolt-Szám Dorottya-Végh László..
Kik ezek? Egy szekta guruval? Vagy tudosok? Furcsa!
Eloszor Magyarorszàgon hallottam errol a vilàgvége  elméletrol most februàrban egy magyar  baràtomtol.
Franciaorszàgban is àllandoan  beszélnek “ecologie” gondokrol, itt is tombol a gazdasàgi krizis, de messze vagyunk  ettol a “mostmindennek vége, nincs tobb olaj” elmélettol.
Sot.ebben a krizisben sokan làtjàk, hogy  “ végre vége a tékozlàsnak!”, Vigyàzat, jonnek a kinaiak! (tanitsuk meg oket olcson de jobbat produkàlni..!) 
En inkàbb azon lettem rosszul, hogy az Amerikaiak beinjectàlnak néhàny millàrdot a bankoknak  ide, vagy oda.. A Franciàk is  segitik a oket  milliàrddokkal! ES? Hovà tunik megint ez a pénz?

(Egy hét mulva megyek Belgiumba,  megint elkovetem az egyik, szerintem logikus , mindenki àltal teljesen logikàtlannak itélt  akciomat. Felveszek megint pénzt, most a màsik fiamnak lakàsra. Ok, nem én vagyok a fontos, ez csak egy példa. Abban az uzemben pl, ahol a férjem dolgozik, vagy kapnak kolcsont, vagy kirakjàk a munkàsokat.)
Ami gyalàzat, hogy az europai  kozponti bank kamatjai 1,5% korul mozognak. Amit tolem kér a bank, az Kb otszorose ennek, de gondolom Magyarorszàgon sokkal rosszabb a helyzet! A pénz sokba kerul! Kisebb cégek itt is képtelenek kolcsont felvenni, egyszerubb megszunni. A nagyok meg hatalmas profittal a zsebukben rakjàk ki az embereket! A krizis  jo alibi. Vesznek fel munkaerot ott, ahol ez olcsobb.. Kozben tonkreteszik magukat, hiszen akkor ki veszi meg és mibol amit termeltek.  A kitett munkàsoknak nincs rà pénzuk. Roka fogta csuka.. Rovid tàvra tervezunk, PROFIT isten nevében.  

Gondolom ez az okoskodàs tul egyszeru igy, sokkal tobb a gazdasàgi sszefuggés.   

Nagyon bizom abban, hogy végre felébredunk, és a képzelt értékek helyett  a valodi értékek lesznek fontosak! Naiv vagyok?

Előzmény: tnsnames.ora (2896)