illegális demokrata Creative Commons License 2009.03.16 0 0 13229
3-4 millió emberre gondoltam, mint pl. rokkantak többsége, feketéző egyéb jövedelemmel nem rendelkezők, segélyezettek jó része, nyugdíjasok egy része, ilyesmik

'rokkantak többsége' - valójában egészséges, feketén dolgozó csaló. Minden további nélkül meg lehetne tőlük vonni a közpénzből származó juttatást, amelyre csalással tettek szert. Sőt, szépen rájuk is kellene verni az eddig jogosulatlanul felvett összegeket.

'feketéző egyéb jövedelemmel nem rendelkezők' - Ők milyen költségvetési juttatásban részesülnek, amely elkülöníti őket a felsorolásod többi tagjától?

'segélyezettek jó része' - Meglátjuk, hogy ha segélyeik a munkaerejük piaci értéke alá csökken, elmennek-e dolgozni. Amíg ez nem történik meg, addig viszont teljes mértékben racionális döntés a részükről, hogy a segélyt választják. Különösen ugye, hogy emellett is lehet feketemunkát végezni.

'nyugdíjasok egy része' - azt sem értem, hogy a nyugdíjak befagyasztásával ugyan miért maradna akár egyetlen nyugdíjas is 'mindenféle juttatás nélkül'. Van azért skála a nyugdíjak reálértékének a reálbérek zuhanásakor, recesszió idején történő emelése, és a 'minden juttatás nélkül történő hagyás' között is. Egyszerűen a nyugdíjrendszert a valósághoz, az ország reális gazdasági teljesítőképességéhez kell igazítani. Ja, és én azon nyomban egy tollvonással elvonnám a munkásőr-, és állampárti tisztségek nyugdíját, de ez persze már nem annyira gazdasági, mint erkölcsi alapú intézkedés lenne.

Előzmény: Törölt nick (13224)