Sziasztok,
Segítséget kérnék, sajnos úgy tűnik, egyre nagyobb vész fenyegeti a növényeimet és nem tudom, mivel lehetne hatékonyan kiűzni, kiölni őket.
Amiket be tudok azonosítani:
- leánderen pajzstetű. Ezt le tudom szedni könnyen, mert pár darab alkalmanként.
- valószínűleg viaszos pajzstetű (fehér vattapamacsokat látok) garázdálkodik a majomfán, korallvirágon, még a kaktuszt is megcsócsálja....a korallvirágokat már kidobtam, a kaktuszt lefújtam Biolával, a majomfán nem tudok mit kezdeni velük, mert nem látszik a jelenlétük, de a levelek potyognak :((
- a fikusz elastica is beteg, nem tudom, mi bántja, de a levelei sárgulnak kifelé, a levél közepe felől indulva, és egyszer csak leesnek. Huzatot nem kapott, mozgatva nem lett, őt is eszi valaki. :(
- láttam ilyen repülő valamiket is, alakra hasonlóak a légyre, de karcsúbbak és van nekik csíkmintájuk a potrohukon. Ezek nem tudom mik, de egyre többet látok belőlük.
Ami van itthon:
Biola spray készen, illetve Celaflor rovarirtós táprúd (a majomfa és a leánder kapott is belőle) illetve Chess rovarirtó permethez por.
Mivel kéne kezdjek?
Ha kell, le tudom permetezni őket Chessel, de ki kell cipeljem a teraszra és vissza, mert a lakásban nem akarok permetezni.
Elég sok növény van, ami még nem beteg és addig nem is merem ezeket mozgatni, de kidobni sem szeretném őket.