tnsnames.ora Creative Commons License 2009.03.16 0 0 2896
>Zottjoghurt épp most vetette fel...honnan veszik az adataikat, és az mennyire tud megfelelni a valóságnak.

Igen ez volt az, amit én is felvetettem kb. egy hete talán, és ezt azóta is egy fontos kérdésnek tartom. Én azt próbáltam firtatni, hogy mi van, ha (némely) alapadat rossz és abból számol mindenki, akkor esélyesen konzisztensen rosszat kap mindenki.

Egyébként BSM konkrét elmondása/infóelejtések és Zsolt szintén topikbeli BSM iránti kitüntetett figyelme számomra azt sejtteti, hogy valamilyen értelemben intenzív munkakapcsolat volt esetleg van(?) is köztük.

Én most abban gondolkodom, hogy új vezeték építése mennyire jó indikátor (mennyire jó figyelni rá). Benne az a szimpi, hogy vízszintesen építik tehát látható, a média be tud számolni róla, nem úgy mint arról, hogy ki milyen mélyre tud lefúrni 4 vagy 6 km-re (ami ugye Makónál is kulcskérdés).

A másik tényező, hogy mivel horribilis költségszámok repkednek a Nabucco építése körül: nekem ebből az jön le, hogy a megtérülés nem 1-2 év.

Na most, ha valaki el kezd építeni egy új vezetéket és tudja, hogy már csak pár cseppje van, akkor egyrészt minek lökne ki az ablakon ennyi pénzt vezetéképítésre, másrészt mit nyerne vele, ha ideig-óráig elleplezi, hogy elfogyóban van az olaj.

Összegezve, ha lesz új vezeték valahol akkor több lehet a tartalék, ha nem lesz és mondjuk perpillanat ez a realitás akkor tényleg nem sok van hátra a fossziliás energiából.
Előzmény: Foeniculum V (2895)