Törölt nick Creative Commons License 2009.03.15 0 0 6595
Így igaz én majdnem egy évig mikor még suliba jártam mindig lejárt bérletet mutattam a sofőrnek (az érvényes mögötte volt) és egy év alatt egy sofőr szúrta ki, h hoppá. Volt olyan is, aki elkérte és sokáig nézte és visszaadta, h ok, rendben van. Talán ha háromszor kérték el, h megnézzék jobban, így is csak egy sofőr szúrta ki. Legtöbbször csak mutatni kellett felszálláskor a sofőr meg vagy megnézte vagy nem de mivel csak egy mp-ig látja nem tud rajta sokat nézni, ezért nincs sok rételme elsőajtózni. Egyébként ellenőröknek is odanyomtam párszor a lejárt bérletet és bizony elég sokan elfogadták, olyan is volt, aki miután megkérdeztem, h ez így jó-e megnézte tüzetesen és közölte, h igen. Egyetlen egyszer vette észre, h már lejárt de megmutattam az érvényeset és kész. Egy év alatt egy sofőr és egy ellenőr vette észre, h tavalyi lejárt bérletet mutatok neki, döntsétek el ez most jó vagy rossz arány-e és, h mennyire nehéz a dolga annak, aki bliccelni akar.

Bp-n a karámőröknél ( Keleti és Nyugati pályaudvaron) meg a metrónál befelé jegyet nézőknél még rosszabb a helyzet, ott gyakorlatilag mindennel átengednek csak mutass valamit. 1000x lyukasztott jegy, boltban kapott blokk, személyi stb. Egyszer karámőrnek a Keletiben adtam egy Békéscsaba-Kecskemét jegyet ( nem direkt csak véletlenül az akadt a kezembe a másik helyett) rá volt írva a jegyre is, h Békéscsaba Kecskemét és Cegléden át. Elkérte, és nézte vagy 6 mp-ig ( közben már kijöttem a peronzáron kívülre) majd köszönettel visszaadta, h ok. Ha netán ki is szúrja, h nem jó akkor mit csinál? Már kijöttem a peronzáron kívülre, mit csinál? Visszazavar? :) Arról nem is beszélve, h 5-6 mp eltelt mi van ha nem várom meg, h visszaadja hanem megyek tovább, mire rájön, h hoppá már rég eltűntem a tömegben ( reggeli csúcsforgalom a Keletiben, 2 mp elég ,h elvegyülj a tömegben.
Előzmény: suexID (6591)