Kedves jobbparti,
ha nem akarod, nem fogod érteni.
Ha kíváncsi vagy, meg fogod érteni.
Igen, még a bűnözők is a magyar nemzet tagjai. Pl az móri mészáros is a magyar nemzet tagja. Meg az ajkai vállalkozó, aki leszúrta a felesége fiát. Ezért terjed ki rájuk a magyar joghatóság, ezért lehet őket beperelni, stb. Mert magyar jogalanyok.
Ugyanígy a magyar nemzet tagjai az olaszliszkai cigányok is, beleértve a lincselőket.
Ki mondta, hogy van olyan nemzet, aminek nincsenek bűnöző tagjai? Ha valaki ezt mondja neked, ne hidd el.
Nekem az a benyomásom, hogy az itt fórumozók gyakorlatilag egységfrontot alkotva elhatározták, hogy minden baj okai a cigányok (meg a zsidók). Esetleg még a neoliberális komcsik.
Ezzel az érveléssel nem az a hiba, hogy nincsenek problémák, amelyeket egyes cigányok, zsidók vagy neoliberális komcsik okoznak.
Az a baj vele, hogy rettenetesen egyszerű és alapvető tévedés rejlik benne, aminek persze vannak alapvető pszichológiai mozgatórugói.
A tévedés a következő: az általad választott identitás-csoportban nincsenek bűnözők, nincs semmi, ami bajt okozna, tehát egy másik identitás-csoport minden baj oka.
Ez a gondolkodás vezetett ahhoz, hogy mondjuk a bosnyákok és a szerbek legyilkolták egymást. Ez maga a Balkán.
A Balkán romantikus hely, és a fegyvereké meg a maffiózóké a végső szó, nem a jogé, úgyhogy még a bunkóknak is jelentős esélyei vannak, ha egyébként jól tudnak lőni.
Én viszont, mivel az én esélyeim a Balkánon a nullával egyenlőek, révén kis termetű, nem fegyverforgató és nem maffiózó, nem szeretnék a Balkánon élni.
Ennyi köztünk a vita, dióhéjban.