Nem az a lényeges, hogy például én honnan tudom, hogy ők baloldaliak-e, vagy nem, ez irreleváns információ, a releváns az, hogy például te, vagy akinek a kérdést feltettem honnan tudod, honnan tudja, mitől olyan biztos benne, hogy a felsorolt nevezett személyek baloldaliak. Mitől lennének azok?
Idézet következik Gyurcsány Ferenc 2005. szeptember 24-én Battonyán elmondott beszédéből:
Tudom és ismerem milyen nyugdíjasnak lenni ebben az országban. Látom édesanyámon, aki kétszobás lakótelepi lakásban lakik, aki csak akkor kapcsolja be a konvektort, hogyha nagyon muszáj, a konyhában pedig azért nem, mert a gáztűzhely úgyis ad elég meleget. Tudom, hogyan számolja és hogyan olvassa a gázórát, hogy hány köbméter fogyott ebben a hónapban.
Így beszél egy baloldali ember, aki tavaly, azaz 2008-ban könnyedén elköltött százmillió forintot családi-dologi kiadásokra, és nem romlott az életszínvonala egy fikarcnyit sem, pedig nem lehetett könnyű feladat naponta elkölteni közel 300.000 Ft-ot. De neki azért sikerült, miközben az édesanyja rettegve olvassa a gázórát, fagyott újjain számolva, hogy mennyi fogyott el, éppen tegnap.