Árpi76 Creative Commons License 2009.03.14 0 0 869
Szerintem Spanyolországnak nagyobb a szava, mint Belgiumnak, attól, hogy Brüsszel Belgiumban van az ország jelentősége nem lett (jelentősen) nagyobb.

Szlovénia köszöni szépen nincs jól, éppen diplomáciai offenzívában van, mert területi vitája van Horvátországgal. Sőt a szemét soviniszták, irredenták az is megszellőztették, hogy amennyiben ezt nem rendezik megvétózzák Horvátország EU csatlakozását. Ennek ugyan nem örül senki rajtuk kívül, de ezzel rászorítanak mindenkit arra, hogy foglalkozzanak a kérdéssel.

Szerintem ebben a szövetségben senkinek nincs külön érdeke. 60-70 millió közép európai polgár érdeke van, ami egybeesik egymással. Ezek a konfliktusok eddig csak bajt okoztak. Nem csak a magyaroknak, hanem mindenkinek.

Az a baj, hogy pl. a Benes dekrétum kb. akkora baromság, mintha Magyarország nyíltan az 1000 éves határok visszaszerzésére törne. Nem tudom, hogy kinek és főleg, hogy mi érdeke fűződik ahhoz, hogy ilyen jogszabályok hatályosak maradjanak, de az biztos, hogy sem Csehországnak, sem Szlovákiának nem érdeke. Tudod, kollektív bűnösség, kitelepítések... Hogy is jönnek össze a 21. századi európai jogszabályokkal? A szálkákat ki kell húzogatni, Magyarország annyit tehet, hogy mindenhol elmondja, hogy nem akar határmódosítást, de minden magyar nemzetiségű számára a legmagasabb nemzetiségi jogokat követeli. A Benes dekrétumok nem hiszem, hogy tarthatóak lennének.

Persze hallgathatunk mindenről, az utóbbi 7 év erről szólt, a határon túli magyarság érdekében egy fél mondatot nem mondott a kormányzat. Ennyi idő alatt azért látni kellene eredményeket. Látunk is: mindennél jobban gyűlölnek bennünket.
Előzmény: BringasLevy (847)