barka Creative Commons License 2009.03.14 0 0 611

"A magyar kisebbségek önrendelkezzenek nyugodtan, - senki nem akadályozza meg ebben őket."

Hát pernye, ahogy azt pupu-Móricka elképzeli...

Hogyan önrendelkezzen, ha éppen ezt a jogát csorbítja lépten-nyomon a nyomuló román sovinizmus. Az előbb írtam neked a magyar vezetők leváltásáról. Per pillanat egy szellemi irtóhadjárat folyik Romániában a magyarság ellen. Ezt hogy-hogy nem veszed észre?

"...én sem szeretném, ha holnap a svábok ki akarnák kiáltani Budakeszi autonómiáját..."

Enyhén szólva is aránytévesztésben szenvedsz, azért az erdélyi, még mindig legkevesebb 1.5 milliónyi ember más kategória, mint a néhány száz, ezer? budakeszi sváb. Ettől függetlenül mért zavarna, ha éppen nekik ez lenne az akaratuk. Szerintem egyáltalán nem veszélyeztetnék Magyarország területi épségét.

Te hasonlóan gondolkodhatsz, mint azok a román szélsőségesek, akik semmiféle jogokat nem akarnak adni az erdélyi magyarságnak, mivel ezekben egyből valamilyen elszakadási szándékot vélnek felfedezni. Persze a vörös- és fekete diktatúrák e téen hasonló elveket vallanak és hát te sem tudod átlépni a saját árnyékd...

"Ez egy veszélyes környék, itt nem lehet felelőtlenül nacionalistáskodni..."

Akarod mondani a szomszédaink nyugodtan fejtsék ki továbbra is diktatórikus, soviniszta hajlamaikat az uralmuk alá került magyarsággal szemben, mi meg kussoljunk továbbra is szépen illedelmesen, amolyan jó kommunista módra, mint ahogy azt az átkosban tették "dicső" és "bölcs" vezéreink...

Előzmény: PuPu (543)