meszizs Creative Commons License 2009.03.12 0 0 3486
A nyöszörgő hangról pár gondolat.

Öcsém Golf IV-eis tavaj elkezdett nyikorogni, de olyan színten, hogy azt mondta itt a vég, megy a háztól.
Aztán beszéltünk a szerelővel, válasz Golf betegség, hát ez a halálom, amikor a szerelő bármílyen típusú autó hibára azt mondja, hogy betegség.
Szerintem a betegség nem az autóban, hanem a szerelőben és a tulajban rejtőzik.
Ennek örömére bevittem a volt cégem szervízműhelyébe és elkezdtem szétszedni az első és a hátsó futóművet, hogy minden gumival érintkező felületet/szilentete/ lekenjek. Mindez megtörténte után sem szünt meg a nyekenyóka hang. Na akkor menjünk bele még mélyebben és láss csodát meglett a "BETEGSÉG"oka. Az első stabilizátorrúdat rögzítő gumiban nyikorgott a tengyely, szilikon és zsírspray.
Azota minden ok!
Másik "betegség": Opel astra hátsó sárvédő peremek lerohadnak. Miért betegség?
Megvettem az újat, lecseréltem, aztán lefényeztettem és innét jött a "doki", Unix trade és a nyilvántartásuk szerint "műagyag sárvédő szélesitő" 8000ft-ért. Ez magyarul műanyag doblemez, de ők igy tartják nyilván. Beleraktam, minden üreget kifújtam trafóolajjal és a mai napig sehol rozsda.
Ezt csak azért írtam, hogy ne hagyjátok magatokat, szerintem minden hibát ki lehet javítani.
Mészi
Előzmény: berigazek2 (3470)