Visszajöttem..
Ami a francia nök szépségét illeti:
Olyan,hogy francia fajta, nem létezik. Ebbe az orszàgba évszàzadok ota folyamatos a bevàndorlàs (meg màr ösidökben is az alapnépesség eléggé szerteàgazo volt);
Nem messze hozzàm van egy bànyavàros, ahol minden màsodik embernek "szki" végzödésü a neve, ugyanis lengyel bànyàszok leszàrmazottai.
Pàrizsban 8 évig laktam. Ugy talàltam, hogy vannak szép nök (màr ha a szabàlyos vonàsokat vesszük szépnek), ugyanakkor làttam sok csunya nöt is (nagy orral).
Akkor lehet meglàtni, hogy szép-e valaki, ha lemossa magàrol a sok festéket. Mert a maquillage-zsal egy jelentéktelen, szürke kinézetü nöt is széppé tudnak varàzsolni. A francia nö nem megy ki az utcàra maquillage nélkül. Ugyanakkor ez a szo azt is jelenti, hogy àlcàzni valamit: pl. szépséghibàt; mindezek nagyon jellemzök a franciàkra, a külsöségek szàmitanak nàluk. Ha valaki jolàpolt, jolöltözött egyböl bizalmat adnak neki, ellenkezö esetben észre sem veszik.( A férjem akkoriban a pàrizsi hàzak belsö felujitàsàban dolgozott, s ö tapasztalta, hogy a mocskos falakra, tapétàra volt ràtéve az uj, vagyis letakartàk ami alatta volt.)
Valaki emlitette Isabelle Adjani-t. Szerintem is helyes nö, én is kedvelem; csak az a baj, hogy ö sem francia, algériai szàrmazàsu. Különben is ezek a hirességek mind màr több plasztikai mütéten estek àt. Tehàt nem lehet megitélni.