Nicsinyo Creative Commons License 2009.03.12 0 0 379
Sziasztok!
jo régen néztem utoljàra a topikra, s teljesen beindult! ( Miota megjelent "punasok" nick, szoval tartja a népet.:-)
Végignéztem 4-5 oldalt és elmosolyodtam azon, hogy mennyire különbözik az én véleményem sok vonatkozàsban (igaz, én màr közel 27 éve élek ebben az orszàgban).
Pl. szerintem E. Leclerc egy arànylag olcso àruhàz (a minöséget megörizve), sok pereskedése volt màr, mert a konkurencia nem viselte el, hogy olcsobban adja a màrkàs arukat, üzemanyagot is.
A Neuf telecom-bol kiàbràndultam, mert a reklàmjàban ugy volt, hogy az elöfizetés is benne van az àrban, de a végén kiderült, hogy nem minden helyen, tehàt ahol én lakom, tovàbbra is a France Telecom-nak kellett külön fizetni az elöfizetést (vagyis két helyre); amikor visszaküldtem nekik mindent, leàllitottam az elöfizetést, még 6 honap mulva is küldték a szàmlàt, hogy fizessek...Azota orange-om van.
Ami a kajàt illeti, azokkal értek egyet, aki utàlja a tengeri herkentyüket, csigàt, békàt.
Az àtlagos csalàdok konyhàja elmarad a magyartol, àltalàban ugyanazokat az ételféleségeket fözik minden héten (föleg ha a feleség is dolgozik). Nem a kifinomult, többcsillagos hotelek, éttermek konyhàjàt kell értékelni.
Utàlom a nyers hust (gyerekeknek nyers daràlthus), ezek meg azt mondjàk, hogy csak igy lehet értékelni a husnak a zamatàt. Aztàn meg csodàlkoznak, hogy vache-folle-t kaptak néhàny évvel ezelött. De nemcsak a marhahust eszik nyersen, a disznot sem sütik elég ideig (bonjour les parasites), a kacsànak is rozsaszinnek kell lenni, szerintük.
Egy-két salàta-féleséget eltanultam és értékelek. Kenyér nélkül meg nem tudnék élni, naponta eljàrok a pékhez, hogy friss baguette-et vegyek (igaz, hogy màsnapra màr vagy nyulos, vagy kökemény). Aki megvan kenyér nélkül, Angliàba menjen.
Aztàn még sorolhatnàm, de most mennem kell...