Szia Xantia99
Az ami a képen van valóban lángstabilzátor!
A kormolásról (füstölés) írtakról se feledkezz meg.
Amit ismételjek meg az a "fúvóka" .
Egyszerűen azt javaslom, hogy ne a jelenlegi fúvókát használd, főfúvókának hanem Xplod elrendezése szerint de egyedi készítésűt.
A lényege az lenne, hogy nincs kúpszöge (!) így nem tudna a tüzelőtér falára csapódni az anyag, és tökéletes lenne az égés!
Tehát 2-ős gyújtó/főfúvóka rendszert javaslok. Figyelembevéve, hogy nem gázzal működik/indul.
(tulajdonképp beszéltem Xploddal, a turbinádról, és így valamennyire részekre szedtük, ki mit fog tanácsolni).
A pl.15' os kúpszögű fúvókákat hosszú keskeny tüzelőtérben szokás alkalmazni, a 60-90'-osakat rövidebb,és nagyobb átmérőjű tűzterekben, de minden esetben úgy, hogy a porlasztott üa. semmiképp ne csapódjon az oldalfalra.
A folyadék üa. indításához, én nem használnák elpárologtatót, hanem az általad használt legkisebb méretű (1,5-2 kg/h) 15'-os kúpszögű fúvókát a megfelelő helyre elhelyezett gyujtóelektródával (nem gyujtógyertyával), és ez lenne középen, és gyujtaná be a főfúvókákon (ezek azok a bizonyos kalibrált furatú csövecskék ami az idézetben van) beáramló üa-t, ami levegőporlasztással porlaszt, másrészt lángstabilizátorként is szolgálhat, amennyiben folyamatosan működik. (A Te jelenlegi fúvókád nyomásporlasztásos)!
Az örvénylésnek a tüzelőtérben min. 2 alapvető feladata van:
1, finom "cseppekre" porlasztani az üzemanyagot
2, folyamatosan biztosítani a minél tökéletesebb keveredést a porlasztott üzemanyagrészecskéket a levegő oxigénjével a minél jobb égés érdekében
(egyébként 3 féle porlasztás lehetséges, nyomás, levegő, mechanikus. ez utóbbi kissé talán meghökkentő, de létezik, még gázturbinában is, de a Te esetedben csak a nyomásost, és a levegőst lehet használni.
(a mechanikust néhány hagyományos elrendezésű "kisteljesítményű" turbinánál alkalmazzák ahol a forgó turbinatengelybe vezetik az üa.-t, és a tengelyen levő kicsi furatokon jut a centrifugális erő hatására az égőtérbe, de ezt csak érdekességképen írtam). Ilyen + oldás is van.
(Nem tudom van-e MSN-ed, ha a topiknál hozzáférhető az e-mailod, akkor megírom az MSN-emet, ha nem és Xploddal beszélsz Ő is tudja.) Egyszerűsítene a kommunikáción, mert néha így pár lényeges dolog lemarad).
Szval. nézd majd + a mailodat.
][CE!
Azon a ponton lehet begyujtani gyujtószikrával a folyékony üa.-t, ahol, az tökéletesen porlasztva van, és megfelelő arányban (~1:10) keveredett a levegővel, és természetesen a gyujtószikra is itt helyezkedik el!