Törölt nick
2009.03.11
|
|
0 0
1946
|
Én bevállalnám azt az idomot:) Lassan készül a gyujtásom.Szombaton lett kész a megszakító helyére kerülő bronzkerék ami kissé magas lett,de sebaj mert arra kerül majd később a mechanikus fordulatszámmérő kihajtása.Ma bejelöltem a bronzon a mágnes helyét,és kettes fúróval végigfúrtam.Utána fémfűrésszel összevágtam,majd nagyfordulatú (hehe,ez csak vicc mert egy szar kínai trafós 25 wattos kisgép csak,mivel a jobb gép már egy ideje tönkrement) gépbe fogott tárcsával igazítottam rajta.Oda kerül a rossz vinyóból kiszedett fejmozgató tekercs mágnese ami ritkaföld mágnes.Kurva erős cucc,és nem veszít az erejéből.Jellemző az erejére hogy két kb kétkörömnyi darab mozgatja egymást egy másfél-két centi vastag asztallapon keresztül is.Sajna elég érzékeny anyag,ezért van krómozva.Ebből kerül egy darab a bronzkerék hasadékába,erős ragasztóval rögzítve.Az eredeti megszakítóüllő lemezre kerül egy kis panel amin lesz a hall elem.Ennek egy stabilizátor ic adja a feszt.Erröl megy a jel két tranzisztorra.Az egyik indítja a tirisztort ami kisüti a feltranszformált feszültséggel töltött 1mikrós kondit ami az eladó szerint elbír akár ezer voltot is.A kondi az eredeti gyujtótrafón keresztül sül ki és létrehozza a szikrát.Belerajzoltam a kapcsolásba egy másik ugyanolyan tranisztort ugyanoda,csak az nem a tirisztorra megy hanem a földre egy leden keresztül.Ennek az a célja hogy a panelra külsö feszt adva pontosan be lehet állítani az előgyújtást.Csak addig kell forgatni az alaplapot amig a led ki nem gyullad akkor amikor a dugattyú épp másfél milliméterre van a felső holtponttól.Utána kész. |
Előzmény: TyerCorp01 (1942)
|
|