Megjöttem!
Egészen a Belvárosban voltam. És mivel ritkán járok arra mostanában elég vegyes érzelmekkel érkeztem haza.
Előszröris, mondhatni első állomásként az Astoriától felsétáltam a Kígyó utcáig, és a Jégbüfénél vettem egy jó kis 'békebeli' goffrit. Az íze épp olyan volt, mint 20 évvel ezelőtt :)) ,és aki készítette, az is ugyanaz volt, aki 20 évvel ezelőtt (kissé korosabban persze)
Imádtam anno ott a goffri palacsintát...ott volt a legfinomabb....
Árban pedig szerintem (viszonyítva) olcsóbb is volt, mint anno.
(20 éve kb. a felébe került?!)
Végigsétáltam a Váci utcán. Nem mondhatnám, hogy fenomenális élmény volt :) , sajnos. Nagyon sok helyütt szűntek meg butikok, amik meg Léteztek, ugyanazok a márkák, amit akár az Árkádban is megtalálok...Mégcsak kinézetileg sem voltake legánsabbak.
A Vörösmarty téren ízléstelen az az új épület, az ORI helyén (emlékszem az ORIt is utálta anno mindenki, mert nem illett oda; hát ez sem...) Nem feltétlen a modernsége miatt, - én kedvelem az "üvegpalotákat" - , egyszerűen jellegtelen, és csúnya.
A volt Luxust nem néztem meg, de talán az első érdekesebb üzlet (biztosan drága is), elég elegánsnak hatott.
Viszont a Deák Ferenc utca nagyon pöpec, hiába a Kempinsky hatása érződik a hely szellemén :)))
Na, ott végig neves butikok sorakoztak.
Viszont megszűnt a lemezbolt :(.
Úgy látszik, valóban nem érdemes már lemezeladással foglalkozni...Anno, emlékszem a Petőfi Sándor utcában - a parkolóházzal szemben - lévő emeletes lemezboltra...azt nagyon szerettem. Ott volt óriási választék, sokmindent lehetett kapni, amit épp szerettem volna megvenni, de nézelődni is jó volt.
Mostanság nem is tudom, hol lehet egyáltalán venni bármi ilyet... :(
A Deák térről vissza lesétáltam az Astoriához, a Kiskörúton. Sajnálom, hogy a Fővárosi Önkormányzat elé terveznek bármilyen létesítményt építeni (főként, Von Egeraat tervei alapján), a jelenlegi parkosítás egész kellemes látványt nyújtana kis rendbetétel után...(és persze, ha az emberek odafigyelnének, és vigyáznáank is rá/mert tele volt szeméttel)
Viszont érdekes volt látni 'nagykockakőből' készített gabiont :))), ami azért nem kimondottan jellemző, elég hülyén is nézett ki..., ráadásul a 'fémrács' is inkább valami kerítésrácsféle volt (magyar specialitás?-vagy inkább tákolmány)...