Én tavaly bódészerzés ideje alatt, beszéltem 80-éven felüli házaspárral árulták a lakójukat. Bizony sajnálták nagyon, hogy meg kell válniuk a lakótól, mert ki öregedtek.
Azt mondták, hogy már 30évesek voltak mikor vették az első bódét. Azóta mindig bódéztak. Nem is volt rossz bódéjuk Hollandiából került be a kereskedésbe onnan vásárolták. A bódét egy 1,3-as 60 LE Favorittal huzigálták.
Képzeld egy lakókocsi kereskedésbe adták be Pesten,270ezerért a kereskedő 350 ezerért árulta.
Én egy réggebi hirdetésben olvastam Onnan tudtam meg a telefonszámukat.
Mikor felhívtam őket azt mondták hogy még nincsen eladva. Sőt a kereskedő hívogatta őket hogy a lakójukat esetleg 170ezerért vinnék el tőle. Abban egyeztünk meg menjünk fel Pestre a lakókocsi kereskedésbe és nézem meg ha kell 270ezerért ajkkor majd ki hozzák a kereskedőtől.
Fel is mentünk meg nézni elég jó állapotban volt. Utána meg beszéltük, hogy meg vesszük.
Papa ment is érte a lakókocsi kereskedésbe hogy el hozza .Igen ám kiderült, hogy a lakókocsira már foglalót vett fel a kereskedő és 360ezer volt a vételára. Ekkor jöttek rá hogy a kereskedő hogy átakarta őket verni Mert nekik csak 170 ezret mondott. De így meg kapták a 270ezret a bódéért. Igaz én felesleges költségeknek tettem ki magamat, de legalább szétnézhettem a bódék piaci áraikon. Onnan már tisztában voltam, hogy egy bódé mit ér a piaci értékén.
Úgy hogy innen tudom a kereskedők, milyen zsiványok tisztelet a kivételnek.