==T== Creative Commons License 2009.03.10 0 0 12473

Te, TGM, Magyar Bálint és a többiek ilyen iskolákba járatják a gyerekeiket? Mondjuk pestiek lévén valami lepukkant 8 kerületi vagy kőbányai suliba? Mert volt egy érdekes Reakció-s post talán egy éve TGM-ről, amiben leírtéák, hogy az öreg bizony - miközben nagy arccal prédikálja a dolgokat - egy  elzárt és őrzött parkba (Szt. István) hordta a sajátját játszani. Ezt a blogger onnan tudta, hogy pont a mellette levő padon ültek.

Az integrált oktatás amúgy szerintem - aki tanultam pedagógiát - egy épületes barmság, sőt mi több káros és veszélyes, mivel az osztály leggyengébb láncszeme adja meg az előrehaladás mértékét, ezáltal óriási hátrányba hozza az ilyen osztályba járó normális, tanulni akaró gyerekeket. Az ilyen osztályban a pedagógus munkája jelentős része a fegyelmezésre megy el, ami pedig nem az ő feladata lenne, mert elvileg az iskolávba csak megfelelően szocializált, vagyis iskolaérett gyerekeket lenne csak szabad engedni. Az a 6-8 óra pedig amit az alulszocializát gyerek az osztályban eltölt rögtön semmivé lesz, mihelyst visszakerül az eredeti környezetébe.

Ráadásul nem hinném, hogy össze kéne ereszteni a civilizáció előtti viselkedémintákat követő csoportok gyerekeit az ellenük védtelen csoportok gyerekeivel, mivel a gyakorlat szerint azok fizikailag is veszélyben vannak, a folyamatos lelki terrorról nem is beszélve.

Szóval az általad leírtak alapján szerintem vagy halovány lövésed sincs a mai állapotokról ill. arról, mi lenne a helyes út a magyar közoktatásban, vagy valami nagyon csúnya hátsó szándék vezérel, mint magyar Bálintékat...

Előzmény: babarczyeszter (12465)