Arról tud valaki, hogy O. vőlegényének mondott fickó hogyan áll alibi tekintetében?
Ha jól meggondolom, ő az egyetlen, akinek lenne valemilyen megmagyarázhazó indítéka egy felindulásból elkövetett cselekményre, ami félresikerülvén halállal végződött. Természetesen csakis akkor, hogyha megállja helyét az az értesülés, hogy O. bejelentette, nem megy haza, nem megy férjhez és ezen összetűzés keletkezett közte és családja között.
A másik, az emberrablásnál szerintem lényegesen valószínűbb, más személy részvételét feltételező történet egy alkalmi, szexuális vagy anyagi (vagy mindkettő) indíttatású támadás, amely nagyon rosszul sült el és O. vízbeesésével végződött anélkül, hogy maga a cselekmény kivitelezhető lett volna. O. R. téri gyors eltűnésén a kamera látóteréből sokat gondolkodtam és arra jutottam, hogy a hídfőnél található lépcső lehet talán az egyetlen módja annak, hogy valaki, aki a híd felé tart az utolsó filmkockákon, 1 perc múlva már sehol se legyen. Azt pedig, hogy miért ment le a lépcsőn, a világ egyik legegyszerűbb módján tudnám feltételezni: pisilnie kellett. A feltételezett támadás a pisilés közben keletkezhetett volna, olyan személy(ek) által, akik eleve onnan lentről közeledtek és meglepték az éppen guggoló, bugyiját letolt, kapatos lányt. A kabátjánál ráncigálva, megragadva egyáltalán nem biztos, hogy hám- és szöveti sérülések keletkeznek (a comb kék foltjáról állítólag megállapították, hogy nem a halálakor keletkezett, legalább néhány nappal korábban). Nem ismerem ott a viszonyokat (A korábban itt belinkelt kép nem elég részletes ehhez), ezért nem tudom, bele lehet-e esni a vízbe egy ilyesféle ráncigálás, dulakodás közben? A táska elhelyezéséhez még mindig kivételes szerencsés időzítés szükséges (lépcsőn felmenve is, és visszafelé is), hogy a kamera látóterét pont elkerülje, de nem lehetetlen. Egyedül akkor nem kell vissza is jönni, ha egy autó felveszi a táskát gyalog odavivő személyt. Persze, még akkor is nagyon kérdéses, hogy mi a fenéért kellett volna felrakni oda a látszólag leltárilag teljes táskát?