Én tisztelem Esztert és az tisztelem az áldozatokat, az embert magát, akinek méltóságát kérdöjelezik meg egyesek...tisztelem a zsidót és a cigányt, a muzumánt vagy az ateistát és tisztelem azt is, amit képvisel cigányságával, zsidóságával vagy a muzulmánságával, esetleg az ateizmusával...tisztelem a hetero vagy homoszexuálist...de ettől leírtam, amit leírtam, mert vannak dolgok, amiket ki kell mondani, amiről beszélni kell...
mert nem csak a cigány ember nyomora érdemes a részvétre, hanem a terrorba tartott öregek céltalan ások által megsemmisitett lehetetlen élete is...
nem csak a cigánygyermek tényleges esélytelensége kíván gyógyirt, hanem a megalázott többségi gyermekek rettegése is...
nem csak a felgyujtott otthonu szerencsétlen cigány emberek szorulnak védelemre, hanem azok a szerencsétlen emberek is, akiket egyszerüen elüldöztek az otthonukból...
nem csak a munkehelykeresésben amugy is esélytelen romák számára jár a segítség, nem csak a rokkantságba menekülö cigányságnak, de azon szerencsétlen csicskásoknak is, akiktől miután kicsalták az ingatlanát rabszolgaként dolgoztatják éhbérérét bizonyos területeken minden még a szegényebb cigányházaknál is...
Az elesettség a kiszolgáltatottság védelmet érdemel, mindentől függetlenül, de mindenki számára egyformán...MIként a bűn büntetést érdemel, mindentől függetlenül egyformán....
Az örökké elhalgatott dolgok olyanok, mint a szunnyadó parázs
és bizony ostoba játék szorakozni a huzatszabályzóval, akkor amikor tudjuk, hogy mit okozhat ha lángra kap...kivéve azt, ha azt akarjuk, hogy lángra kapjon, ha rombolás a valodi akarat...
A gyermek meg gyermek függetlenül, hogy hol, milyen körülmények közt él...szeretetet érdemel és figyelmet, védelmet és esélyt...
A kisterrorista cigány gyermek, csak gyermek...és bizony a látszat ellenére is méltó a figyelemre, a szeretetre, a védelemre, az esélyre...S ez utobbit csak ovatosan, csak szépen és legföképpen határozott bölcseséggel lehet adagolni...Kis iskolákat, kis osztálylétszámmal, dolgos és együttmüködésre épülö oktatási programokkal, nagyon jó pedagogusokkal...(Pl-ul Dalton modszer)