Az lehet, hogy a szlovákiak átlagpolgár már többet tud költeni 1-2 éve mint a magyar átlagpolgár (sőt, ez biztos) és ebből jobban meg is él.
Én arra gondoltam, hogy viszont ez az azelőtti időszakban egész a rendszerváltásig fordított volt a jeéuzet, amiből a magyar átlagpolgár már kiépíthetett magának egy kényelmesebb ,jobb életet.
Praktikus példával, ha havonta az egyik ember 200 ezerből él, a másik csak 150-ből és ez megy hosszú éveken keresztül, akkor hiába fordul a kocka egy adott pillanatban és kezd el az egyik csak 150-et keresni a másik meg 200-at, el kell telnie egy bizonyos időnek amíg az előtte kevesebbet kereső vagyona meghaladja az előtte többet keresőét. Hiszen a hosszú évek alatt a többet kereső tudott lakást felújítani, nyaralót, autót venni , megtakarítani stb.
Ez látszik ha átmegy az ember Szlovákiába, azért az autópark elhasználtabb, a házak és lakások kevésbé módosak és a közterületek is szegényesebbek. De mégegyszer, ha ez a tendencia marad, akkor nem sokáig.
De ahogy írtam, itt még az is rájátszott, hogy a magasabb jövedelem mellé rengeteg hitelt is vettek fel az emberek és az állam is, ami most visszaüt.