Üdv kollégák!
érdekes jelenségre lettem figyelmes: Vekim valamiért nem szereti a 10 fok körüli hőmérsékletet. hétvégén bennt állt garázsban otthon, és produkált 1-2 nagyon érdekes dolgot...
helyzetleirás: zárt garázs, 12 celsius-fok, veki beindit, mintha autómata szivató bemondta volna unalmast, 700 körüli alapjárat, közbe eszement durrogások valahonnan. gázra picit rálép, 1000es fordulattól megszűnik. garázsból kijár, 50 métert megtéve kereszteződésnél már normális hangja van. télen ilyet nem csinált, -10 fokban is gyönyörű hangja volt hidegen, szebb mint melegen ! :)) (persze csak mikor öninditó hajlandó volt működni)
egyébként már ősszel is felfigyeltem 1-2 érdekes dologra amikor 10 fok körüli hőmérsékletek voltak: autómata szivatóval nem volt ritka az 1500 körüli alapjárat, ami szerintem rettentően sok, és akkor sem fokozatosan vette vissza a fordulatot, hanem mihelyt "bemelegedett", hirtelen esett vissza 750 körülire...
szóval érdekes, meleget szereti, hideget szereti, de ez a köztes, ez nem tudom mi....