Üröm Creative Commons License 2009.03.09 0 0 1108
Kedves Leslie!

Én nem állítóm, hogy nem voltak hibák, Russel és Rutherford részéről, és azt sem állítom, hogy csak kis hibák, akár. Én meg vagyok arról győződve, hogy ezen vádak egy része, csupán alaptalan kitaláció, bizonyos emberek részéről.
Ami a New York-i kongresszusi termet illeti arról érdemi választ nem adhatok, mivel személyesen nem láttam soha sem. Hogy ma hogyan néz ki?? Passz!

Ha már említetted Mózest, Dávidot , Pétert, Jézust, akkor had kérdezzek néhány dolgot.

Szerinted a Zsidok (vezetők, királyok, papok) menyi hibát követtek el az évezredek alatt? Voltak Kicsi, nagy hibák is? Értem itt, a Baál imádat, aranyborjú, stb.

Kérdésem a továbbiak: Megtartotta a Teremtő a népet hibáik ellenére a messiásig?
Megbüntette, eltávolította a vétkeseket?
Ez a népen keresztül érkezett el a hibák ellenére a megmentés (Jézus)?
Elvetette Jézus a régi népet?
Ha akkor volt népe ma nincsen? Ha igen ma kik ők?
Ha látható népe volt akkor, ma nem láthatónak kell lennie?
Ha van népe ma nem hibázhatnak egyesek, mint régen?
Ha hibáznak nem távolítaná el azokat Isten?

Ha szép lassan eltűntek az eső századi igaz keresztények (Jézust követők) és a hamis imádat képviselői vettek át a helyüket, akkor nem újra meg kel jelenniük az elfogathatóknak Jézus előtt?

Szerinted mint a Zsidók estében akik számtalan nagy bűnt is elkövettek Isten ellen, a mai népe nem vetkezhetne?
Ez egy felismerés, ami fokról, fokra történő ismeret. Nem várja el Atyánk és Jézus sem azt, hogy azonnal mindet kifogásolhatatlanul tudjunk. Ez egy folyamat aminek meg kell érni mindenkiben. Mindenkinek van gyerekkora, Így felkel nőni, éretté válni.
Ennek a népnek is felkellet nőnie (Jehova Tanúi) és fejlődnie. Most már érett és erős néppé vált.
Jut eszembe.
A Máté 24:14: „a királyságnak ezt a jó hírét prédikálni fogják az egész lakott földön tanúságul minden nemzetnek, és akkor jön el a vég.” (Ahhoz, hogy minden nemzetnek lehetősége legyen hallani a jó hírről, a prédikálótevékenységet szervezetten, megfelelő felügyelet mellett kell végezni. Az Isten és a felebarátaik iránti szeretet az egész földön arra ösztönöz sokakat, hogy e munka elvégzése érdekében egyesítsék erőfeszítéseiket.) Ki végzi ezt rajtunk kívül?
Persze tudom neked ez biztosan nem fontos prófécia, és biztosan nem így kel érteni.
Hagy ne soroljam fel hol vagyunk, már tanúk a világba. Talán könnyebb volna, hogy még hol nem.
Tudom, hogy az sem fontos, hogy házról, házra prédikáljunk, pedig Jézus adta parancsba. Mert ezt sem teszi rajtunk kívül senki.
Kérlek áruld már el szépen, hogy kik azok a népek (szervezet) szerinted, aki megfelelnek Jézus követelmények, ha min nem vagyunk azok?
Nagyon sok vallást meg vizsgáltam, és a mai napig ezt teszem, egy sem felelt meg a Bibliai követelményeknek, csak a Jehova Tanúi. Ezért lettel Tanú és nem azért, mert az ükapám is már tanúvolt, aki a Váci vizes börtönbe is ült a hitéjért.
Ne légy igazságtalan a Tanúkkal és mint valami agy mosott bábként jelmezed őket.
Érzem a haragot benned a szervezet iránt, amit furcsállok. Ha elmondásod szerint valaki 30 évet Tanúként tölt, az nem törlődik ki csak úgy. A haragod arra enged következtetni, hogy téged valaki megbántott ott akkoriban csúnyán. Nehéz el hinni, csak fogod magad és odébb állsz 30 év után. Valaki téged megfúrt szerintem, ami ritka, de hallatom, már ilyenről sajnos. Ezért vagy haragos a Szervezetre.

Üdv : Üröm
Előzmény: Leslie07 (1107)