damm
2009.03.08
|
|
0 0
392
|
Kéri korábban se Orbán messiási tulajdonságairól beszélt:
"Amikor 1982 őszén Viktorék elkezdték az egyetemet, két-három hónap után fölfogtam, hogy velük nemigen lehet mit kezdeni - emlékszik vissza Kéri László. - Nem fogok olyanokkal alkudozni, akik ellenfélnek tekintenek bennünket. Áderék, Kövérék, Szájerék kompromisszumkészek voltak. Óra után le lehetett ülni velük, sörözni, beszélgetni. Ezzel az engesztelhetetlen branccsal alig-alig. Azért volt ez rettenetes, mert nekünk az 1970-es évek végén és az 1980-as évek elején a tehetséges hallgató volt a partnerünk, és nem a kollégáink, nem a tanszékvezetők, akik nem engedtek bennünket kibontakozni. Bárdnak, Petőnek, Kukorellinek, nekem a tehetséges hallgatóért volt érdemes bennmaradni az egyetemen, egészen addig, amíg a Viktorék meg nem jöttek. 1983 novemberében, a szakkollégium alakuló ülésén Lenin-fiúknak neveztem Simicskát és őt, mert agreszszív, kirekesztő, ellenségkereső viselkedésük az ő módszereikre emlékeztetett. Karácsonykor levelet írtam a kollégáimnak, hogy tűnjünk innen, mert megjött egy új korosztály, amellyel nem lehet szót érteni. Engem ez annyira zavart, hogy 1993-ban is megkérdeztem Viktortól, miért kellett velünk úgy bánnotok? S a vele készített interjúkötetben elmondta, mi reprezentáltuk nekik a hatalmat. Elég primitív gondolkodás, s nekem ez nem ízlett."
|
Előzmény: almasyeniko (390)
|
|