(2715)
-Hát Örkényben, meg páternoszterben tényleg nem voltam disztingvált, úgyhogy muszáj volt kiegészítenem/javítanom magamat.
- WoW! Mindig tudsz meglepetést szerezni, most is, hogy követed a pikolaj-topikot. "Jó" lehet ott a hangulat, ilyen BSM-kiosztások nyomán. Kár érte...
- Ez a ma belinkelt cikk számomra azt jelenti, hogy rövid "olcsó olajos" átfutás után recesszió mellett tudhat megnőni az olajár, akár idén, ahogy jósolgatták odaát még pénteken. És mondjuk ez pont az én "olajböjt"-gondolatmenetemnek vág alá.
Nem tudom mennyire igaz egyébként a cikkbeli felmérés, meg milyen a hatása, de sajnos el tudom képzelni, hogy még mindig, újra- meg újra, milyen rövid távban tudnak csak gondolkodni emberek fenenagy jólétükben.
- A másik ami még szintén izgatja a fantáziámat a "hálózat" teljesítménybeli különbsége, globalizációs és a vele ellentétes "lokalizációs" környezetben, mondjuk abban az esetben, ha drasztikusan "megrángatják" (hatnak rá kívülről, például egy brutális olajáremeléssel).
- Óh a gugli nekem napi kenyerem, per a mai napig. És egy lánnyal(!) való levelezés döbbentett rá, hogy bőven van hová fejlődnöm még, ezügyben is. :o)
Ő egyetemi diákként egy olyan különleges tudakozós cégnél dolgozott, ahol pénzért a leglehetetlenebb - alapvetően guglizós - kérdésekkel lehetett őket megkeresni. Mesélt jó kis anekdotákat is, meg összeállított nekem egy gugli-tesztet, amin rendesen bukdácsoltam. Sajnos irgalmatlan nagy, többszáz mailes - végig magázódós(!!) - levelezés után egyik pillanatról a másikra, számomra teljesen érthetetlenül, szó és magyarázat nélkül kilépett az életemből. Ez van. :o(
Kb. 0.5% esély van rá, hogy ebbe a topikba kívülről néha-néha belenéz. Ezért mondom/írom, remélem hogy jól megvan, mindenileg.
(2716)
Ez az egymilliárdos MÜPA-orgona, MÜPA-akkusztikával és Fassang Lászlóval, nagyon izgatja a fantáziámat. Azóta, hogy szóbakerült.
Egyszer, ha sok pénzem lenne, szerveznék egy MÜPA-koncertet Finta Gergőnek, akinek gyújtóhangulatú diplomakoncertjén ott voltam (három ráadással), tapsorkánnal (viccen kívül kb. akkora volt a taps, mint az After Crying ZAK-koncertjén, pedig az világraszóló esemény volt), még hosszú beszámolót is írtam valahol itt az indexen erről a vizsgakoncertről.
Én Trajtler Gábor mellett őt tartom a legtehetségesebb magyar orgonistának, még egyetlen rossz interpretációját sem hallottam (sőt szuperlativuszokban tudok csak megemlékezni róluk), és hozzá hihetetlen biztos technikája van. A regiszterelését is nagyon szeretem. A kedvenc esküvői bachi a-moll orgonaconcertómat is ő játssza legszebben.
És a legszebb, amit senki nem gondolna: Gergely Ferenc egyik utolsó tanítványa volt. Annak a Gergely Ferencnek, aki a mamámat is tanította orgonálni, és családunk nagyon jó barátja volt, édesapámmal régről kölcsönösen nagyon tisztelték egymást.
Eszembe jut még egy neves magyar orgonista család egyik orgonistája Peskó György. Őt közvetlen testközelből láttam orgonálni és megdöbbentő módon - tán világháborús balesetként - az egyik hüvelykujja helyén csak egy csonk volt. De úgy játszott, hogy egyáltalán nem lehetett ezt a hiányosságot észrevenni.
Margittay Sándorról is eszembejut egy anekdota, hogy egyszer egy zeneakadémiai koncerten leborult a kottája. Onnantól fogva radikálisan megnőtt a kottanélküli kívülről memóriából játszott orgonakoncertjeinek száma. :o)