*ridonli* Creative Commons License 2009.03.08 0 0 8447
Írod:
"Azonban annyira furcsa, hogy a táskát külföldiek találják meg és kezelik 1 napon keresztül, amíg végre a hatóság kezébe került."

Szerintem ebben semmi furcsa nincs.

Egyszer ellopták a táskámat a Duna Plazában (az éttermi részen letettem magam mellé, amatőr voltam). Még aznap bedobták egy kukába az Almássy téren (csak a készpénzt vették ki belőle, a tárcámat is benne hagyták). Egy idős néni a barátnőjével szerencsére pont meglátta, és kihalászták a táskámat (az autó rendszámát, amelyikből kiugrott a tettes, sajnos nem jegyezték meg).

Ez a néni nem a rendőrségre rohant, hanem átvizsgálva a táskát, megpróbáltak a telefonszámom nyomára bukkanni, hogy értesíthessenek. Végül a Matáv üzenetközvetítő szolgálatán keresztül meg is találtak, és visszaadták a táskát.

A néninek egyszerűen eszébe sem jutott a rendőrség. Amikor mondtam, hogy én most elmennék feljelentést tenni a tolvajok ellen, akkor mondta, hogy jól teszem, később tanúskodott is. Tehát nem az volt, hogy nem _akart_, hanem egyszerűen eszébe sem jutott rendőrséghez fordulni, mert eszébe sem jutott, hogy én mondjuk emberrablók áldozata lettem. Ő csak vissza akarta juttatni a táskámat.

Szóval, van ilyen, nincs a táskamegtaláló olaszok viselkedésében sem semmi ésszerűtlen szvsz.

Előzmény: Scavolas (8444)