tnsnames.ora Creative Commons License 2009.03.07 0 0 2686
Azt gondolom két dolgot érdemes tudatosítania magában az embernek pikolajban, még egy női fórumban is.
- Tényleg túl vagyunk az olajcsúcson, és korábbi kapitalista logikával egy esetleges szokásos fellendülés úgy indítja be az igényspirált, hogy a 'fedezete' ezenközben egyre kevesebb lesz.
- Azaz nagy a baj, már most láthatóan is. De ugyanekkor pánik nélkül, de azért a helyén érdemes kezelni az egészet (túl sok lényeges dolog nem jelezhető előre a dolog komplexitása miatt). Sajnos ehhez a helyes egyéni értékeléshez Hetesi Zsolték se adnak - egyelőre és az én érzékelésemben - túl sok támpontot.

Én váltig állítom, hogy ha egy ember felkészületlenül kap egy ekkora 'csomagot', mint egy HZs-információbomba, akkor egyrészt ennek kvázi olyan a hatása, mint ha valaki a pincéből jőve a napba nézne. Megtántorodik és (sajnos inkább) kiszámíthatatlan (esélyesen akár dacos) hozzáállás generálódik benne. Mondjuk a konkstruktivitás helyett.
Már az mekkora segítség lenne ide, hangsúlyozni az egyéni és kollektív felelősség, saját lehetőségeken és korlátokon belüli gondolkodás minden eddigin túlmutató fontosságát és jelentőségét egy minél jobb jövőbeli forgatókönyv érdekében.

Szerintem a kulcsszó az exponencialitás. Emiatt egyre a kevesebb az idő és emiatt egyre fontosabb a jó hozzáállás.
Előzmény: Foeniculum V (2685)