Sajnos én nem ismerem a francia nyelvet, csak pár France Gall dalt tudok halandzsázva elénekelni. És persze az Oh Champs-Élysées-t...
Tulajdonképpen mindenben egyetértek veled, azt hiszem csak a hangsúlyokról vitatkoztunk.
Kivétel:
"mi kovetkezik abbol hogy a rendor is tisztessegesen meg akar elni, keresni akar es ezert bizonyos esetekben szemet huny? ebbol mi kovetkezik ophelie esetet illetoen?"
Az esettel csak közvetett kapcsolatban van, amennyiben a magyar rendőrség lelkiismeretességéről is szó van.
OFF
A rendőr ne egészítse ki súlyos bűncselekményekkel (ti. a kenőpénz kikényszerítése/elfogadása , feljelentési kötelezettség elmulasztása az bűncselekmény) a fizetését. Amikor elhatározta, hogy ez lesz a HIVATÁSA, akkor tisztában volt az anyagi korlátokkal.
Egyszerűen menjen el egy pénzbehajtó céghez dolgozni, vagy álljon egy mulató előtt éjszaka. A rendőrhiány jobb, mint egy korrupt rendőrség.
Én már voltam olyan sírnivalóan megalázó helyzetben rendőri intézkedéskor, hogy még napokig remegett a gyomrom tőle. Az irántuk érzett bizalmam akkor a padlón koppant. Volt más vacak rendőrélményem is, de volt jó is.
(A rendőrökről szóló eszmefuttatás ugyanúgy vonatkozik a munkájukat bunkó módon végző egészségügyi alkalmazottakra is. Ők is mindig az alacsony fizetéssel magyaráznak mindent.)
Személyes szembenállásról feléd szó sincs, annál is inkább, mert a topikokat, amiket aktívan látogatsz, nekem már ki sem tudja listázni a szerver...kicsit úgy érzem magam, mint amatőr sakkozó szimultán partiban a nagymesterrel...:-))
ON