Hááát persze, a nyílt lángnak megvan a maga hangulata.
De én már "lángoltam" eleget, nekem már nem újdonság - engem most már inkább a végeredmény érdekel, vagyis hogy jóízű legyen a "sütnivaló".
Nekem kör-grillem van és jóideje már csak brikettet használok. Csakhogy brikettből is kifogtam egy adagot, aminek jó büdös volt a kötőanyaga - érződött is a húson, ki is dobtam a francba.
Mivel hogy én power-kempingező vagyok - nálam nem (volt) mindegy, hogy hány tonna szén fogy.
Ezért kitaláltam, hogy amikor kész lett a sütés, akkor simán nyakonöntöttem bő-vízzel az izzó parazsat.
Attól lehült persze, rátettem legalsó pozicióra a rácsot - és mint egy szűrőn keresztül - kiöntöttem a trutymót belőle.
Ezzel elment az összes hamu - és az el nem égett szenek ott viritottak korom-feketén a grill-tepsibe. Mint az új.
A másnapi napsütésben aztán tökre kiszáradtak - és mehetett újra a sütés - ugyanazzal a szénnel.
.