Paleokrites Creative Commons License 2009.03.06 0 0 26
Én nem hiszek a zsidó ellenes propagandának, voltam már sok helyen, de ilyet én nem láttam, hacsak nem Hámánra utalnának ezzel...., aki Eszter könyve szerint saját zsidó ellenes politikájának csapdájába esve felakasztották!

A történet röviden egy honlapról:

"" Eszter királyné - Eszter könyve

Ahasvérós király, aki Indiától Etiópiáig minden föld királya volt, uralkodásának harmadik évében nagy lakomát csapott, hogy minden vendégének megmutassa, milyen gazdag, és hatalmas uralkodó is ő. A hetedik napon a királynak jó kedve támadt a bortól, és megparancsolta, hogy vezessék be elé Vasti királynét királyi koronával a fején. De Vasti királynénak nem volt kedve bemenni a királyhoz
Ezen a király annyira felháborodott, hogy elrendelte: fosszák meg Vasti királynét minden méltóságától, és soha nem léphet a király színe elé. A király pedig a bölcsek tanácsára keres magának mást, aki jobb nála. Kihirdették a birodalomban, hogy minden szűz jelentkezzen, hogy a király méltó feleséget választhasson magának.
Élt Súsán városában egy Mordochai nevű zsidó ember, aki gyámja volt Eszternek, akinek a szülei meghaltak. Eszter széptermetű, szép arcú volt. Eszter is bekerült a királyi palotába, hogy felkészítsék a királlyal való találkozásra. Mordochai parancsára viszont nem mondta meg, hogy melyik népből való. Amikor rákerült a sor Eszterre, és bement a király elé annak mindenkinél jobban megtetszett, és megnyerte tetszését és szeretetét. Ezért az Ő fejére tették a királyi koronát, és királynévá tette Vasti helyett.
Egyszer, amikor Mordochai a királyi udvarban volt, megtudta, hogy a király küszöbét őrző két őr merényletet tervez a király ellen, és meg akarják ölni Ő. Mordochai elmondta Eszter királynénak, Eszter pedig elmondta Mordochai nevében a királynak. Kivizsgálták a dolgot, és igaznak találták, ezért mind a két összeesküvőt felakasztották.
Történt, hogy Ahasvérós király nagy méltóságra emelte Hámánt, és minden embernek térdet kellett hajtani, és leborulni Hámán előtt, akinek a székét mindenkinél magasabbra emeltette a király. Egyedül Mordochai nem volt hajlandó térdet hajtani. Hámánt elöntötte a méreg, és minden zsidót ki akart irtani Mordochai-val együtt. Eszter megtudta ezt, és egy vacsorát rendezett, melyre meghívta a királyt és Hámánt is.
A király rádöbbent, hogy az összeesküvést leleplező Mordochait nem jutalmazták meg, ezt orvosolta.
Hámánt pedig felakasztották a háza előtt lévő fára. Azon a napon Ahasvérós király visszavonatta a Hámán által kiadott rendelkezéseket. A zsidó nép megmenekült. Ennek a menekülésnek az ünnepe a Purim ünnep, amit évről-évre megtartanak azóta is. "

De a bibliából elolvashatod!
Előzmény: LUCzI FERencz (25)