Nem tudom, milyen katalizátor lehet abban, hogy 100 ropi a legolcsóbb. Nehezen tudom elképzelni.
Én most kérdeztem le kipufogósnál, mivel nekem a katalizátorom ki is van belezve. Tehát a csere anyaggal (ami egy amerikai gyártmányú kerámiakatalizátort takar) és munkadíjjal együtt 32000. A gyári természetesen drágább lenne, mivel a leömlőcső+flexicső+katalizátor egy egységet képez, de még úgy sem lenne 100.000.
Vidd el egy jó kipufogóshoz (pl. Janó-Dob a XVI. kerületben), hogy mit mondanak rá. Hülyeség lenne csak azért a fél kipufogórendszert kicseréltetni, mert behalt a katalizátor.
Janóék nem a drágább kategóriába tartoznak. Nekem 1.5 éve a középső dobot - ami gyáriban rettenetesen drága - 12000-ért cserélték ki egy saját gyártású dobra.
Érdeklődj és ne csak a gyáriban, vagy a gyárihoz utángyártottban gondolkodj.
Katalizátor hibát a két lambdaszondásban valóban nagyobb százalékban vissza lehet vezetni a katalizátorra, mint másra. De azért nem zárnak ki más hibákat. Ha túl sok benyát kap, akkor is dolgozhat rossz hatásfokkal, de lehet okozója az elégtelen égés is, amit okozhat akár a gyújtógyertya is.