Szerintem a Jehova Tanúi nagyon kedves emberek. Én nem vagyok az (de Istenhívő embernek tartom magam),viszont a mamám igen. Nagyon rendes asszony,és egyáltalán nem rosszindulatú.
Kérdezem én...voltatok már egyáltalán Jehova Tanúi összejövetelen? Mert én már voltam. Tapasztalatom szerint összetartóak, és segítőkészek. A programok pedig építő jellegűek,és minden szavuk a Bibliához igazodik.
Az Őrtoronyt is olvasom. Sok féle képpen lehet belekötni a nevébe,de nekem ez a szó annyit juttat sz eszembe, hogy egy olyan építmény ahonnan az embereket figyelik,és jeleznek ha baj van. Mint a régi időkben,amikor a várak "kötelezö" része volt az őrtorony állítása. Ha jött az ellenség,akkor onnan jeleztek a többieknek. Vagyis ha innen közelítem meg a dolgokat (persze átvitt értelemben),akkor a Jehova Tanúi ott állnak a toronyban,és őrködnek az igaz hit megtartása felett, figyelmeztetik egymást hogyha helytelenséget tapasztalnak,és legfőképp a hitetlen embereket próbálják felvilágosítani Isten létezéséről,és Jézus tanításairól.
És ha nem tudnátok,akkor egy szónak többféle jelentése van, és különböző népcsoportoknál más-más dolgot tulajdonítanak neki. Egyik nép bálvány jelentést tulajdonít neki,míg a másik teljesen mást.
A másik amit nem hagyhatok szó nélkül:
Nem kötelező őket meghallgatni,vagy figyelni rájuk,de azért nem kell őket trágár módon becsmérelni,főleg nem a hitükért. Mindenkinek szuverén joga eldönteni hogy miben/kiben hisz, de nem kell a másikat bántani ezért.
Ez olyan mintha kinnt lennétek Nigériába,és "köpködnének" rátok,csak mert a bőrötök színe fehér,és nem fekete.A véleményeteket pedig kigúnyolnák,és még el is küldenének a fenébe? Ez jól esne?
A különbség csupán annyi,hogy a hívő emberek mögött maga az Isten áll....
Nem kötelező hinni,de amikor majd valakit valami baj ér,és felnéz az égre hogy "jaj Istenem" akkor jobb ha nem vár senki semmit,hiszen ha tagadja a híveket,azzal olyan mintha az Istent tagadná meg.
Végezetül...ha már ennyire kedvetek van a kötekedéshez,akkor a papsággal kezdjétek! Ott ül a pápa a miliárdos vagyonán,és mégsem segít szegény Etiópoknak! A 10 parancsolat szerint "ne ölj' mégis miattuk voltak a keresztes háborúk! Bennevoltak a politikában...és még ki tudja hogy mikben...
Hajlókáznak a miséken egy pohár bornak,szobrokkal ékesítik templomaikat, holott tudják hogy tilos bálványokat imádni!
És persze... könnyen dobálóznak azzal hogyha valaki vmit meggyón nekik hogy: "mondj el 5 miatyánk-ot' és Isen megbocsát...mégis honnan tudják?????
Na ezen kell gondolkozni!