aud, én soha nem neveztem egy írásomat sem kritikának (tanultam kritika írást, és én még olyat zenéről nem láttam manapásg itthon), a tarzansite-ra meg lettem hívva, és ajánlok, nem kritizálok (itt a kritika műfaját értem ezen)...oda azokról a lemezekről írok, amik úgy igazán tetszenek (leszámítva, mikor megkérnek egyes együttesek a tesztre), és egyszerűen csak leírom, hogy mit ad nekem az adott anyag, mit érzek, mikor hallgatom...és nem, nem fasszopás, nem nyalás, szimpla leírása annak, amit én hallottam (és kerüljük már ki ezt az objektív-szubjektív faszkodást)...már rég meg kellett volna tennem a Rushing után is...amúgy ha már itt tartunk, lehet uncsinak és szarrágásnak titulálni egy számonkénti "elemzést" (amit én írtam, az még elemzés se), de egy zeneműről igazi tüke kritikus elemzést csak így lehetne írni, plusz egy valag zenetörténeti és zeneelméleti plusszal (ilyeneket utoljára talán a hetvenes-nyolcvanas években írtak komoly rendszerességgel, és érthetetlenek, de érdekesek, pl. a Kislány a zongoránálról, beszarás), ami valljuk be ma már senkinek nem kell csak a masszívan hozzáértő rétegnek, aminek nincs sok értelme...de ezek az egy bekezdésben (aminek a fele lefutott biográfiai és előző albumos körök) ledarálom, hogy nagyjából miről szól a téma írások semmit nem érnek, semmi közelit nem mondanak a lemezről annak, aki még nem hallotta azt (érdekes módon a lemez meghallgatása utána sem)...szóval mindenkinek megvan a véleménye, én tiszteletben is tartom őket, csak tisztázásképp írtam le, hogy eszem ágában sincs mást írni ilyen ajánlókon kívül, vagy nevezzük inkább tényleg egyoldalú ömlengésnek...azonban még mindig hasznosabb ilyeneket írni, mint hajasos köpedelmeket, bár ezt olvasója dönti el...én nem találok kivetnivalót a lemezen, s nem igazán szeretek hasonlítgatni sem, hisz eltelt iksz év a kettő között, százezer dolog változhatott és változott az alatt a tagok hozzáállásában, gondolkodásában, akárhol, s így naná, hogy egy más lemez született meg...az ilyen összehasonlítgató írásokat sem kedvelem, mivel ezt a "műfajt" is több oldalas írásokban lehet csak kimeríteni rendesen...nem eszik ezt az egészet ilyen forrón, de mindenesetre örülök, hogy sokaknak tetszik (és annak is, hogy sokaknak nem, nincs ezzel semmi baj).