VanVelemenyem Creative Commons License 2009.03.04 0 0 4873

Na az egy gyönörű történet! Röviden: Az év végén kevés 14-es verseny van, főleg 1-es, tehát minden évben erős mezőny jön össze Moszkvában. Ebből naivan arra gondoltunk akkoriban (még 12-es korosztályban volt Szabina), hogy ez egy jó színvonalú verseny lehet, ahol szintmérőnek belőhetjük pillanatnyi helyzetét. Ebből annyi jött be, hogy tényleg erős volt és szintmérőnek is jó volt!

Kezdődött azzal, hogy nem volt transzport a reptérről, tehát taxi, ami elég veszélyes is lehet. Aztán, a szállodában semmilyen nyelven (az oroszon kívül) nem beszéltek. Egyszer csak megjön egy tolmács lány, aki már akkor sűrűn kért elnézést minden majd következő dologért, amit nem értettem akkor még. Folyton azt bizonygatta, hogy neki semmi köze a szervezéshez vagy a szállóhoz, csupán tolmács. Akkor értettem meg, amikor a szobákhoz értünk! Lent a képek, no comment! A pálya két helyszínen volt. Az egyik sátor, nagyon gyors pályákkal, míg a másik egy csarnok (az kellemes hely volt mondjuk) sokkal lassabb pályákkal. A szállóban látva a fürdőt, arra gondoltam, hogy majd a pályán kell megoldani, de ezt is csak addig gondoltam így, amíg azokat a WC-ket és fürdőket nem láttam meg! A legalsó kép a mindennapi reggeli! Ezt a recepción adták így oda. Ami érdekes: a "szendvics" nem volt becsomagolva, vaj vagy margarint nem látott és min. kétnapos kenyér volt; járt a 12-13 éves gyerekeknek egy 3-in-1 Kávé is; azért a biztonság kedvéért tettek be egy 10%-os gyümölcslevet és csokit is, viszont egy nap legalább járt gyümölcs is!

Az ellátás, tehát az ebéd és vacsora a következőkből állt: spagetti tészta, egy húsgolyóval, szósz NYET, illetve a másik verzió a rizs+sonka volt. Egy nap kaptunk szószos ebédet. A büfében sem értett minket senki, így nagyon venni sem lehetett enni!

Most, ha ehhez hozzátesszük azt, hogy -10 fok volt, sötét, szmog, mint állat és transzport is csak ritkán járt (amúgy is 40 perc volt a pálya-szállás út), akkor gondolhatjátok, hogy miért írtam, hogy "sokkal rosszabb már nem lehet"! :D

Arra minden esetre jó volt, hogy azóta mindig mondhatom Szabinának, hogy nem a körülményeken múlik, hiszen az oroszokra nem mondhatjuk, hogy nincsen eredményük!

Fürdeni jó!  talán kibírja! 

Fő a TISZTASÁG!  Nesze neked reggeli!

Előzmény: DuDoR (4871)