Észrevételt köszönöm. A magyarázat nem bonyolult. Szabina nemrég töltötte be a 13-at. Az év elejére találta meg a játékát igazán, tényleg azt lehet mondani, hogy jól játszott, amit a 16 OB-n látni is lehetett eredményben. A két nagy 14-es tornán nem volt szerencséje és olyan ellenfeleket kapott, akik ellen, bár játékban felvette velük a kesztyűt, jelenleg még ilyen vagy olyan módon, jobbak nála. A jelenlegi két versenyre kapott szabadkártyát, az elsőre a főtáblára, a másodikra a kvalira. Az elgondolás az, hogy Szabina nem siet sehova, nincs rajta - a normálison túl - még semmilyen nyomás, főleg nem az ITF-en, így nyugodtan kipróbálhatta magát, megnézhette milyen is az a "nagy ITF"-es versenysorozat. Kikapott egy olyan ellenféltől, akit saját bevallása szerint is megverhetett volna, ha nem "negatív" két-három rövid szakaszban. Nem jött össze, semmi gond. Sőt, így látta, hogy nincsen a nagyoknál sem semmi ördöngős, a különbséget az teszi, hogy itt egy-két pontnál való kihagyás bizony a meccsbe kerül. Fontos lépés, hogy ezt megértse. Párosban javíthat és ott a jövő hét. Ez egy intermezzo a fejlődésben, hogy lásson túl a kis magyar világnál, hogy a saját játékát kezdje reálisan értékelni és, hogy tudja meg miben, hova kell még fejlődnie.
Azt, hogy depressziós lenne két hét után, egy profinak készülő játékos attól, hogy kicsit hidegebb és sötétebb van, szerintem nem lehet érv, mert akkor nem kell profinak készülni, hanem lehet tanulni, mert ez egy ilyen sport. Nem megterhelőbb a sötétség sem, mint a folyamatos zaj Pekingben, a terrorveszély jó néhány országban, a szálláskörülmények sok versenyen, ráadásul fedettpálya, tehát valójában nem nagyon veszi észre az ember (és a két évvel ezelőtti moszkvai 1-es kategóriás verseny után nem sok rosszabb jöhet :D ).
A mezőnyről még annyit, hogy egy jó részét ismeri Szabina, az elmúlt évek 14-es korosztályának krémje. Ami érdekes, hogy most látja, hogy ők sem verhetetlen gladiátorok, tehát eddig úgy gondolom, jól sikerült a túra, jó döntés volt. Ha netán még tudna ma párosban nyerni, és szerezne pontot, akkor pedig már nem kérdés.
Amúgy tudom, hogy jóindulatúan írál, tehát nem vitatkozom, csak így látom, szintén saját tapasztalatból (tavaly kétszer voltunk ott versenyen) és nagyon élveztem :D