kakamatyas Creative Commons License 2009.03.04 0 0 2209
de már itt meg mi a tyúk van? Szerintem egy kicsit túlreagáltátok ezt a "kritikát". Mégpedig azért, mert igazából nem ír benne semmit, és nem indokol semmit, azaz maga a "mű" egy nagy nulla. Kapásból lejön, hogy a faszinger tisztességből azért egyszer meghallgatta a lemezt, de túl kevés ahhoz, hogy értse, miről is van szó (rosszul fogalmaztam: csak nem érti a műfajt, másban biztosan otthon van). Érezte hogy van itt egy zenekar, aki körül valami furcsa andergrand hájp van mostanság, ezért gondolta, ő is részese lesz, aztán jól pofára esett.
Egy tisztességes "szerintem" jellegű cikk/kritika után viszont minimum jár egy lehetőség az olvasónak is, hogy kifejezhesse a véleményét a cikkről és annak írójáról :). A lángolón pl. baromi jókat szoktam röhögni, amikor egy-egy poszt után a kedves szakíró önérzetesen védi az álláspontját, mert az olvasó lehúzta a szarba a kritikát.

Másrészt viszont tényleg komoly lelki csapás, amikor nyilvánosan fikázzák az embert, akármilyen stílusban is. Én is napokig néztem magam elé, amikor a rockspace után lefikáztak a getzibe az alsó-középkategóriával :). De aztán rá kellett jönnöm, egy értelmesen megfogalmazott, korrekt negatív kritika többet ér, mint tíz dicsérő. A baj csak az, hogy ez a hajas féle egyrészt színvonaltalan volt, másrészt meg nem mond semmi konkrétat, azaz valójában le kell szarni, vagy megkérni, fejtse ki bővebben.