Törölt nick Creative Commons License 2009.03.03 0 0 877

"Egyébként azért pontosabb a külső fűtéssel ellátott keltető, mert az áramló levegő hőmérsékletét beállítva az fűti a keltető belső terét,"

Szia én ebben nem adok teljesen igazat, mert miért fűtenél egy külön kamrát és még növelni a légteret amikor igy is elég drága az energia? Nagyon sok keltető gépet láttam én is és építettem is. A legkisebb 40- tojásos a legnagyobb 5000db- os volt. A légkeverést még az egysoros gépben is tettem, mert nem mindegy hogy a felmelegitett levegő mennyi idő alatt fordul meg a keltetőben és azt is figyelembe kell venni, hogy mindenhol örvénylik a levegő, mert sorok és a tojások vannak bent. Ha egyszer valaki veszi majd a fáradságot és külömböző helyeken megnézi hogyan örvénylik a levegő meglepődik. Egyszerüen meg lehet nézni üveget kell az ajtó helyére tenni telerakni tojással és külömböző helyekre vékony csövön füstöt kell befújni. És akkor jó ha a füst minden sorban egyenletesen és kb 10 másodperc alatt teljesen körbefut. Akkor lehet 3-5 tized potossággal fűteni egyterü gépben is.

Ugyanezt a füstpeóbát egy légkeverés nélküli gépben szinte minimális a légmoszgás.

De aki épit az ne sajnálja rá az időt és ellenőrizze le az áramlást.

Üdv: istván

Előzmény: molleslie1 (874)