Scavolas
2009.03.02
|
|
0 0
8093
|
A pillér kőkorlátján átuorva vagy annak tetejéről rugaszkodva 9-10 méteres magasságból történne az ugrás a vízfelületre. Nem tudom, volt-e már esetleg valaki a környezetedben, aki az Adrán a sziklákról beugrott a tengerbe? Összeütötte magát kék-zöldre? Én be nem ugranék fele magasságból sem, de a kölykök kb. 10 méteres magasságból simán ugráltak "bombákat", sőt fejeseket a tengerbe. Úgy figyeltem, hogy akkor támadt némi kellemetlenségük, ha félig hasasra sikeredett a fejes vagy seggesre a bomba, ilyenkor fél napon belül múló pirosság ill. herefájdalmon kívül látható sérülést nem tapasztaltam rajtuk. Nem mondom, hogy tök bénán, kicsavarodva és valami hülye testhelyzetbe vízet érve nem lehet alaposan becsattantani valamelyik végtagot vagy a törzset/fejet, de nem törvényszerű, hogy véraláfutásokkal tűzdelt (holt)test legyen a vége. A másik, hogy jó széles talapzata van a pillérnek, masszív betonból, ami körül ráadásul sekélyebb a víz is. Szerintem egy leehtséges beugráskor leginkább ezek a körülmények azok, ami miatt csattanás lehet a dologból, de ennek garantáltan marad nyoma, télikabátban vagy anélkül. Ha pedig el akarja az ugró kerülni a betontalapzatot, hát alaosan össze kell szednie magát és k. messzire ugrani a korláttól. |
Előzmény: beschermengel (8091)
|
|