IamTheDog Creative Commons License 2009.03.02 0 0 2165
jameg van itt néhány dolog, amit meg kell értenetek...

"Az a baj, hogy a legtöbb ilyen firkásznak fogalma sincs róla, hogy mennyi munka van egy ilyen lemezben. Mi különösen sokat fektettünk ebbe, nem is beszélve a pénzről (bazmeg van olyan zenekari tag, aki még hitelt is vett fel emiatt, és mellette keményen nyomja a lakástörlesztést), meg persze arról, hogy ez egy iszonyatosan személyes lemez, ami nagyon sokat jelent nekünk."

ez a "firkászt" kurvára nem érdekli, sőt nem is szabad, hogy érdekelje. te kiállsz az emberek elé a zenéddel, akik abszolút nem kell, hogy tisztában legyenek a háttereddel. te letettél valamit az asztalra, jelenleg egy nagylemezt. ha azt várod, hogy az alapján ítélje meg, hogy te mennyi mindent fektettél bele, akkor nem is érdemes zenélned. titeket pusztán a zenétek alapján szabad megítélni. soha nem fogsz igazi visszacsatolást kapni, ha csak a haveroktól várod azt. ök már alapból efogultak veletek kapcsolatban, és nem fogsz reális képet kapni magatokról. és ugye a sokat hangoztatott frázis: aki kurvának áll, ne sírjon, ha basszák. te zenélsz, az emberek meg véleményt alkotnak róla. ha te azt várod, hogy az csak pozitív legyen, akkor játssz csak a haveroknak, és ne adasd ki a lemezed egy országos kiadóval.

"Meg ha az embernek nem tetszik egy zene, vagy nem tud elég időt szánni arra, hogy alaposan meghallgassa a lemezt, akkor miért kell írni róla? Passzolja át másnak, vagy írja azt, hogy „a személyes véleményem az, hogy ez meg az…” vagy hagyja a faszba és ne írjon semmit… Ha nekem nem teszik valami, akkor nem pazarolom rá az energiát. Nemhogy még írjak is róla, és több ember tudomására hozzam, hogy szerintem ez szar, vagy átlagosan semmilyen(az itt leírtak szerint)."

azért ír rólatok, mert valószínűleg már számítotok a magyar zenei életben. igazából ez akár elsimerés is lehet. ezt a frázis meg, hogy „a személyes véleményem az, hogy ez meg az…”. na ettől én tudok kiakadni. ha valaki nem képes felfogni, hogy egy kritika valakinek a szubjektív véleménye, akár beleírja a szerintem szót, akár nem, akkor azt csak sajnálni tudom.

mellessleg ezen a hm.hu-s kritikán csak röhögni lehet, az égvilágon nem szól semmiről, és vinsz jól mondta, hajastól ez még dícséret is.
Előzmény: lapposskuttya (2160)