Alf
Én megértem, hogy általában a vízbeugrás jut eszébe az emberek többségének a hídon talált tatyó alapján, de vegyük figyelembe azokat a dolgokat is, melyek megkérdőjelezhetik ezt. Nem lehetünk biztosak semmiben egyelőre a rendelkezésre álló info-k alapján. A rendőrség szerint is semmi nem zárható ki.
Idézetek különböző forrásokból, melyek megkérdőjelezik, hogy a hídról került volna be a vízbe. Ismert info-k ezek, csak most összegyűjtöttem őket egy helyre.
“Ezután már egyetlen kamera - a két hídfőt figyelőket is beleértve - sem készített olyan képet, amin látható lenne a lány. Korábbi francia sajtóhírek szerint a köztéri kamerák rögzítették, amint Ophélie a Lánchídon sétál, ezt tehát most a rendőrség cáfolta. “(index)
“Az ujjlenyomat-szakértők beporozták az egész hidat, az aszfaltról még a port is felporszívózták, hogy DNS-mintát találjanak – de nem jártak eredménnyel. Nem találtak ujjlenyomatot, sem a lánytól származó elemi szálakat.
Pedig a térfigyelő kamerák képein látható, hogy a lány nem visel kesztyűt. A híd korlátját nem kellett megfognia, mert az elég alacsony ahhoz, hogy akár az egyensúlya elvesztésétől átforduljon rajta. Egy peremre is felállhatott, amelyről még könnyebb kizuhanni. A nyomozók szerint, ha a lány a hídról beugrott volna a Dunába, annak nyoma maradt volna a hídon is és a testén is. De akkor hogyan került Ophélie a vízbe?" (blikk/dunatv)
“A kihallgatott tanúk között ott volt az a 4 hajléktalan férfi is, akik a Lánchíd pesti hídfője alatt laknak. Egybehangzóan kijelentették, nem látták a lányt beleesni a Dunába. – A tanúk kiszolgáltatott helyzetüknél fogva folyamatosan védik értékeiket, ami éberséget igényel. Ők egészen biztosan észrevették volna a csobbanást – fejtette ki a nyomozás vezetője, aki hozzátette, jelentkezett egy tanú is, aki sikolyokat hallott a Lánchíd irányából, kicsivel azután, hogy az olasz fiatalember megtalálta a lány táskáját” (magyar online)
"Vannak taxisok, akiknek ott van a drosztja a híd lábánál, de egyikük sem észlelt semmit, és ami a legfontosabb, még felmenni sem látták a lányt a hídra.. "(gondola.hu)