lapposskuttya Creative Commons License 2009.03.02 0 0 2160
Hát igen... Lehet, hogy nem is kellene reagálni az ilyen írásokra, mert talán pont az a céljuk az ilyeneknek, hogy kiakasszanak másokat, de kurva nehéz kiállni szó nélkül. Az volt az érdekes, hogy Hajni( ő felel a promócd-kért) szerint Hajas volt az első, aki jelzett neki, hogy igényt tart egy cd-re. Ha ennyire érdekelte, akkor ez mi?! Vagy alapból jó ötletnek tartotta lealázni? Úgyis annyian dicsérnek bennünket mostanában, és valaki mutassa már meg, hogy ilyet is lehet...?!

Az biztos, hogy sok lett az irigyünk is, csak arra az egyre lennék kíváncsi, hogy mi a faszomra kell irigynek lenni velünk kapcsolatban? Megcsináltuk TELJESEN ÖNERŐBŐL a harmadik nagylemezt. Soha a büdös életben nem kaptunk állami támogatást, vagy másoktól lóvét(na jó ezt kaptunk sok-sok évvel ezelőtt, de ha leírnám, hogy összesen mennyit, akkor itt mindenki fogná a hasát a röhögéstől)nem vagyunk nyomulós, másokon átgázoló gyökerek, nagyon, de nagyon ritkán jutunk be fesztiválokra, nem vagyunk nagyképű barmok, és soha nem fizettünk azért, hogy játszhassunk más előtt. Az, hogy mostanában sokat pörög a nevünk, sem azért van, mert fizetünk ennek, vagy annak, hanem sokan tisztelnek bennünket annyira, hogy bizalmat szavaznak nekünk a sajtójelenlétre. De a bizalomra rá is szolgáltunk, mert azért 11 év az 11 év, és nekünk annyi idő alatt nem volt tagcserénk. Ez az egyetlen egy dolog van, ami miatt irigykedhet akárki is ránk, mert ez, látva a mai embereket, igenis, hogy nagyon nagy fegyvertény. De ezért kell ilyen szánalmas módon visszavágni?

Tudom, hogy keményebbnek tűnne, ha azt írnám, hogy nem érdekelnek az ilyen fikázások, meg le is kéne szarni, de igenis, hogy eléggé ki tud borítani, ha ilyesmit olvasok. Az a baj, hogy a legtöbb ilyen firkásznak fogalma sincs róla, hogy mennyi munka van egy ilyen lemezben. Mi különösen sokat fektettünk ebbe, nem is beszélve a pénzről (bazmeg van olyan zenekari tag, aki még hitelt is vett fel emiatt, és mellette keményen nyomja a lakástörlesztést), meg persze arról, hogy ez egy iszonyatosan személyes lemez, ami nagyon sokat jelent nekünk.

Meg ha az embernek nem tetszik egy zene, vagy nem tud elég időt szánni arra, hogy alaposan meghallgassa a lemezt, akkor miért kell írni róla? Passzolja át másnak, vagy írja azt, hogy „a személyes véleményem az, hogy ez meg az…” vagy hagyja a faszba és ne írjon semmit… Ha nekem nem teszik valami, akkor nem pazarolom rá az energiát. Nemhogy még írjak is róla, és több ember tudomására hozzam, hogy szerintem ez szar, vagy átlagosan semmilyen(az itt leírtak szerint).

És ez csak egy kibaszott zenekar. Szóval kedves „IamTheDog” ez nem egy csatatér, hogy ellenségek legyünk. Gondolom, csak poénból írtad, de akkor is. Észrevettem már sokszor, hogy a magyar ember sajnos úgy van bekötve, hogy ellenséget lát abban, aki nem szimpatikus, vagy többre vitte mint ő, vagy mittudomén nagyobb a farka:-). Jó példa erre az Anathema előtti koncertünk. Na akkor kaptunk ám hideget-meleget, és főleg a Quart cikk miatt. Pedig basszameg, mi csak játszottunk. Csak zenéltünk. Nem gyilkoltunk meg senkit. Külföldön simán vissza is tapsolják az előzenekarokat, és én is úgy gondolom, hogy örülök, hogy láthatok ugyanannyi pénzért több zenekart. De ha már itt tartunk, akkor mi a faszért kellene például az Anathema elé egy Anathema-klón? Miért nem jó az, ha egy tök más banda játszhat ott? Szóval ezért is kaptunk, de jócskán, pedig tényleg meghívtak ide minket, és nem mi nyomultunk be, meg egy kurva fillért nem fizettünk a lehetőségért, sőt még mi kaptunk útiköltség pénzt:-).

Hú basszameg, most folytatnám reggelig legszívesebben, hogy mennyi minden szarság van itt, de nem hiszem, hogy van értelme.

Ti jöttök…:-)